Een knutselprojectje.

Frederiek en Liza kregen zaterdag van mij een saaie bruine letter. Allereerst werd die met lapjes beplakt.

Niet alleen de voorkant werd beplakt ook de onderkant moest worden versiert.

Toen de letters vanmorgen weer waren op gedroogd, was het tijd om wat extra glitter toe te voegen. De L van Liza kreeg boven op heel veel kleine glittertjes.

Frederiek begon met het versieren van het roze stippen lapje.

En hier zie je het eindresultaat.

Groetjes Helma

Bleubirdlane.

Al enige tijd zouden Bep en ik allebei aan dezelfde quilt beginnen, maar door dat we allebei druk waren hebben we het steeds uitgesteld. Toch zijn nu de eerste stappen gezet. Het begin aan het eerste blok van Bleubirdlane is gemaakt. Eigenlijk zouden we een blok per maand maken, maar ik zal blij zijn als deze af is voor het nieuwe jaar start.

P1060606

Groetjes Helma

Quilters Quiz

De stelling van vorige week was; English paper piecing kan je heel goed machinaal doen.

Deze stelling is duidelijk onjuist. English paper piecing is het rijgen of plakken van stof om kartonnetjes en die vervolgens met de hand aan elkaar naaien. Het sterretje hier onder is ook op die manier gemaakt.

P1050684

En zo ziet dat er aan de achterkant uit.

P1050685

De stelling van deze week luid; De amish werken het liefst met drukke printjes.

Dilemme : Pour ou Contre

Groetjes Helma.

P.S. Zojuist heb ik de foto’s in alle berichten vanaf 1 augustus op de nieuwe wijze geplaatst. Mocht je eerder alleen zwarte vlakken hebben gezien, als het goed is kan je de foto’s als nog zien.

Row By Row

Het wordt een beetje saai, alweer een bericht over de Row By Row experience. Mocht je nog niet weten waar dit over gaat, klik dan hier. Nu ik eenmaal de smaak te pakken heb, ben ik niet meer te stoppen. De rand van Amstelveen is een mooi strandtafereel, inclusief een paar zeehonden.

P1050647

 

Hoe ziet het eruit als de verschillende onderdelen worden vast geplakt? De strijkplank staat naast de keukenbar, zodat ook het patroon bij de hand is. Hier zie je hoe ik bezig ben met de rand van Schagen.

P1050646

 

Na  het plakken volgt het machinaal festoneren. Na wat uurtjes achter de naaimachine is dit het voorlopige eindresultaat.

P1050659

 

Groetjes Helma

nummer 3

Gisteravond laat heb ik de laatste rand van de Strips and Curves nog doorgequilt. Toen ik hiermee bezig was aan het begin van de avond, brak ik verschillende keren kort achter elkaar de draad. Ik besloot toen dat het tijd was om iets anders te gaan doen. Na de pauze verliep het ineens soepel.  Mijn stelregel is dan ook als er binnen korte tijd drie keer iets niet goed gaat, stop ik en ga iets anders doe, werkt dus echt.

Het lukte echter niet om de quilt netjes recht op de foto te zetten.

Strips and curves 002

Groetjes Helma

Please use the translate button.

Nummer 1

Terwijl de film loopt ga ik achter de naaimachine. Deze keer ga ik eindelijk de laatste fase in met verschillende quilt. Het doorquilten moet er nu echt van komen. Allereerst ga ik aan de slag met de log cabin with a twist.  Op de foto is de quilt gesneden en klaar voor de bies en ophangsleuf. Bijna echt klaar.

Quilten 007

Groetjes Helma

Please use the translate button.