Met mijn neus in de boter.

Een tripje naar Den Dolder was noodzakelijk. Er moesten nog stofjes gekocht worden en we hebben gelijk overlegt over de komende open dag. Hoewel zaterdag 3 september nog ver weg lijkt, is het zover voor je het weet. Terwijl ik onder het genot van een kopje koffie met Marina zat te kletsen, viel mijn oog op een ‘nieuwe’ oude naaimachine die op de tafel stond. Toen ik vroeg waar die vandaan kwam, was het antwoord iemand kwam hem brengen en de eerste de beste die hem wil hebben, mag hem weer meenemen, want in de winkel heb ik er eigenlijk geen ruimte voor.

Zoals je ziet is hij flink stoffig en ontbreekt er een stuk plaat. Op de volgende foto zie je dat het een handnaaimachine is en nodig een onderhoudsbeurt moet hebben. Toch was ik gelijk verliefd. En daarom staat hij nu bij mij thuis.

Groetjes Helma

 

Handig hulpmiddel

Een tijdje terug kwam ik een handig hulpmiddel voor de naaimachine tegen. Een houder die je achter de naaimachine zet, waardoor je ook gebruik kan maken van grote klossen, zoals die voor de lockmachines. Hier een foto van het geheel. Het grijze garen is natuurlijk in gebruik voor de gordijnen van Theo.

Handtekening