Rondleiding door het poppenhuis.

Eerder liet ik al zien dat het poppenhuis van Miems verlichting kreeg. Nu laat ik eerst het hele huis zien en in de komende tijd zal ik er af en toe een kamer uitlichten. Met alle muren ervoor ziet het huis er zo uit.

P1060578

Even een detailfoto van het balkon.

P1060581

En dan natuurlijk nog een foto met alle verlichting aan. Ook de buitenverlichting.

P1060582

Volgende keer verder.

Groetjes Helma

Aanleggen van de electriciteit.

Het is zondag en toch wordt hier hard gewerkt. Theo helpt mijn moeder Miems met het aanleggen van electriciteit in haar poppenhuis. Dat kan ze helaas niet meer zelf, omdat haar hand teveel schud als gevolg van Parkinson. Het leuke is dat Theo het liefst met kabeltjes klooit, dus ook deze mini varianten zijn wel aan hem besteed. Dit is het achterkant van het huis terwijl ze bezig waren.

P1060555

De foto van de voorzijde is iets interessanter. Hoewel het huis nu erg leeg is. Hier en daar wel meubels om te kijken waar de lampen moeten komen.

P1060556

En tot slot een blik op de plek waar straks dit grachtenpand weer moet komen te staan. Zoals je ziet, komt alles uit de kast, inclusief de la.

P1060557

Groetjes Helma

Oud en nieuw.

Het poppenhuis van Miems is weer een stukje gevorderd. Er mist nog wel van alles aan de inrichting, maar het begin is er.

De zolder is zelfs nog helemaal leeg, maar aangezien daar de klep van het dak voor zit, zie je daar niets van. Kijk maar.

Hierboven zie je het nieuw en het oud in de titel slaat op de volgende foto. De kleinkinderen vinden een poppenhuis super interessant, maar oma’s poppenhuis is om alleen naar te kijken. Daarom heb ik mijn oude poppenhuis uit de berging gehaald, inclusief alle meubels en poppetjes. Daar mag lekker mee gespeeld worden.

Handtekening

Huis in aanbouw.

Gisteren liet ik het minibabypakje dat Miems gebreid had, zien. Vandaag een blik op haar poppenhuis in aanbouw. De eerdere foto’s waren van het souterrain, dat los van het bovenhuis, wordt gebouw. Inmiddels is het bovenhuis op gezet en zijn de eerste muren en plafonds voor zien van behang. Dit is de voorzijde.

Als je goed kijk zie je linksboven in de hoek de box met het poppetje dat ik gisteren liet zien. En dan kan ik het huis ook nog even van de achterzijde laten zien. Zolang het een doorzonwoning is, is dit uitzicht ook best interessant.

 

Handtekening

Ook nog een beurs bezocht.

Het was een druk weekend. Zondag ben ik met Miems samen ook nog naar Rijswijk geweest. Daar was een poppenhuisbeurs. Miems heeft verschillende spulletjes voor haar poppenhuis gekocht. Wat zijn er een hoop leuke kleine spulletjes te koop. Je kijkt je ogen uit. Voor je het weet is je portemonnee leeg. Niet alle aankopen staan op de foto, maar er was één ding dat in haar poppenhuis niet mag ontbreken. Verder zie je het boek dat ze eerder kocht over het maken van poppenhuisquiltjes.

Handtekening