Een oudje.

Ook deze maand ga ik weer een UFO afmaken. De stapel wordt al lager, maar er komen ook nog steeds verrassingen uit de doos. Deze keer was het even zoeken hoe het patroon heet en gelijk maar uitgezocht wanneer ik begon aan deze quilt. Het patroon is Pythagoras. Ik starten de quilt in oktober 2012. De top was klaar januari 2014. En nu ga ik hem afmaken.

IMG_0915

Groetjes Helma

Eerst het oude.

Het liefst had ik de afgelopen dagen gewerkt aan een nieuw project. Dat zou dan het derde paperpiecingproject worden waar ik mee bezig ben. Dat vond ik toch wat te gortig. Daarom heb ik eerst de twee oude projecten weer uit de kast gehaald. Allereest lag er de pythagoras. Alle onderdelen waren al gemaakt, maar het aan elkaar zetten blijf ik een lastig klusje vinden, dus daar moest ik nu mee aan de slag. Nu zijn de tien stroken klaar. Blijft de vraag hoe ga ik die aan elkaar naaien. Dit is versie 1.

Of net andersom zoals in versie 2

Handtekening

Vijf sterren op een rij.

Nadat ik gisteren het sterrenblok had gemaakt, ben ik verder gegaan met de Pythagoras-quilt. Deze keer besloot ik alle negen stroken tegelijk te maken. Dat wil zeggen alle onderdelen van dezelfde ster achter elkaar. Ondertussen naaide ik de eerste strook in elkaar. Hier zie je het resultaat.

Nu aan het begin van de dag liggen er van de negen andere stroken nog zes stukjes op me te wachten. De andere onderdelen zitten netjes gesorteerd in boterhamzakjes. Ik kan aan de slag.

Handtekening

Sterretjes.

Het liefst was ik verder gegaan met het miniquiltje van de workshop Appliquick. Dat heb ik niet gedaan,want mijn naaitafel lag vol met spulletjes van de pythagorasquilt. Ik ben begonnen met het aan elkaar zetten van alle stukjes van de eerste van tien parten. Het gaat tot nu toe prima. Alles zit netjes en ik heb nog geen enkele keer de naad weer los hoeven halen.

Ter afwisseling heb ik bijna alle stukjes voor de andere negen partjes gesneden. Een doos vol.

Handtekening

 

Gevonden voorwerpen.

Terwijl ik gisteren mijn spulletjes bij elkaar zocht om verder te gaan met de variahexagonquilt, kwam ik een project tegen dat waar ik niet meer van wist dat ik het had. Natuurlijk kon ik het niet laten om alles uit de zak te halen en eens te kijken hoe ver is was gekomen. Hier zie je de eerste van tien stroken in aanbouw.

Verder lag er een hele berg papieren om de andere negen van te maken. Conclusie, na de workshopdag is het op een stapel gekomen en heb ik geen steek meer gedaan. Daar moet verandering in komen.

Handtekening

Terug naar de kleutertijd.

Wat weet je nog van de kleutertijd? Behalve veel spelen op het schoolplein en in de zandbak, was het maken van kleurplaten een terugkerend onderdeel. Vanavond heb ik twee versies van de Pythagoras-quilt ingekleurd. (Netjes tussen de lijnen, Juf) Er zullen er zeker nog een paar bij komen, want de ultieme versie, die ik ook van stof ga maken, zit er nog niet bij.

Handtekening

Pret voor af.

Over een paar weken is het de bedoeling dat ik weer een cursus ga volgen. De cursus heb ik op de open dag al uitgezocht. Daardoor kon ik lapjes scoren op Texel. En gisteren kreeg ik ‘huiswerk’. Op de foto zie je naast de stofjes ook een diagram. Dat mag ik nu vast gaan inkleuren. Lekker ouderwets met stift of potlood.

Handtekening