De laatste details.

De grijze quilt van Miems die langs het raam bij de voordeur moet komen heb ik al eens laten zien. Toen ontbraken de latjes waarop straks steeds wisselende miniquiltjes komen te hangen. Inmiddels zijn de latjes gezaagd en de ophanglusjes aan de quilt bevestigt.

Op de detailfoto zie je nog beter hoe het systeem werkt.

Toch was Miems niet helemaal tevreden. De doos met verf werd opengegooid en kwast ter hand genomen.

Die latjes moesten natuurlijk grijs worden gemaakt. En dan hangt het nu zo naast de deur.

Nog een paar foto’s van de quiltjes die er voorlopig zullen hangen. Het blijft lastig ze goed te fotograferen achter glas.

En dan blok 11. Weer uit de blauwe bak. De vlinders komen uit de quilt van Sara.

Groetjes Helma

 

Voor Sofie

Tijdens de midweek in Soest afgelopen april starten ik met deze quilt. Eerst maar een foto van de hele quilt.

En dan een hele serie detailfoto’s van alle blokken.

En natuurlijk heeft deze quilt ook een label gekregen.

Blok 10. De lapjes voor dit blok komen uit de blauwe bak. Het vlinderstofje zit zowel in de quilt van Sara als op de RowbyRow-quilt.

Groetjes Helma

 

Voor David.

Mijn jongste neefje David kwam 15 mei ter wereld. Ik heb al laten zien, dat ik een paar kangaroes voor hem heb gemaakt. Miems heeft is ook bezig geweest. En dit is het geworden.

Het donkerblauw heeft een spijkerstofprint.

En de quilt is natuurlijk pas echt af als hij is voorzien van een label.

Blok 9. Deze keer lapjes uit de zwarte en witte bakken. Het zwart met de chinese tekens komt uit een theekopjesquilt van Miems.

Groetjes Helma

Een nieuw project

Ja, in plaats van een UFO te pakken, start ik nog een nieuw project. Of als ik echt eerlijk ben, twee nieuwe projecten. Het is namelijk zo dat in Oktober Gijs een quilt heeft gekregen. In Juni waren Sara, Lotte, Sofie en David aan de beurt. En de enige die nu ‘slechts’ een boxkleed hebben zijn Liza en Frederiek. In september gaan ze naar school, dus een grotere quilt is geen luxe. Ik heb al een hele berg met gesneden lapjes. De eerste blokken zal ik vandaag aan de dametjes laten zien, daarna komen ze hier in beeld.

En dan blok 8. De lapjes komen uit de paarse bak. En volgens mij heb ik ze allemaal gebruikt in mijn paarse quiltjasje.

Groetjes Helma

Blok 7

En toen was de eerste week van blokken maken voorbij. Inmiddels heb ik al meer blokken, dan de zeven die klaar zouden moeten zijn, klaar. Nadeel is wel dat ik sinds dinsdag alleen maar berichten over de challenge heb geschreven. Daarom ga ik vanaf morgen ga ik het blok steeds als laatste aan een bericht toevoegen. En mocht ik die dag verder niets te melden hebben, dan is het alleen het blok.

En dan blok 7. De lapjes komen uit de gele bak. Deze lapjes heb ik verschillende projecten gebruikt, vraag me alleen niet welke.

Groetjes Helma

Blok 6 en het plan

Eerst maar even blok 6 laten zien. de lapjes komen uit de groene bak. Het bontje lapje zit in het boxkleed van Mairo en de andere zijn gebruikt in de quilt van Sara.

En dan het plan. Op onderstaande foto zie je links de lay-out die in het boek staat, waar ik wel wat in zag. Alleen is dan maar ruimte voor 70 blokken. En ik wil ze gewoon allemaal maken. Daarom pen en papier gepakt en wat stiften en met wat puzzelen is er een plan uit gekomen. Dat zie je rechts op de foto.

Hup aan de slag.

Groetjes Helma

Nieuwe uitdaging.

Op het internet worden regelmatig projecten gepromoot. Meestal vergeet ik ze weer snel, maar de 100blocks in 100days met het boek van Tula Pink bleef hangen. Als je alle details wil weten klik dan Hier!

Ik ga niet deelnemen aan de wedstrijd, alleen al omdat ik geen instagram-account heb, maar ook omdat mijn doel is om de blokken te maken en dit een goede stimulans is. Het boek van Tula heb ik namelijk al enige tijd in huis.

Naast heb boek moet ik natuurlijk ook stof gebruiken. Al bladerend door het boek viel mij op dat ieder blok in 1 kleur in verschillende nuances is gemaakt. De afgelopen periode heb ik nadat de quilts na de nieuwe eigenaar was vertrokken veel resten weer gesorteerd in de gewone bakken, maar ook in de restbakken. Mijn systeem is per kleur gesorteerd. Daar ga ik dus mee aan de slag.

Om het niet helemaal vrijblijvend te maken, wil ik wel de startdatum en daarmee ook de einddatum van de wedstrijd volgen. Dat betekend dat Blok 1 op 7 juli klaar moest zijn. Die datum was voor mij niet echt handig, maar de blokken zijn niet zo ingewikkeld dat inhalen onmogelijk is.

Blok 1.  De lapjes komen uit de rode bak. Het lapje met de witte hartje is ooit gebruikt voor een tas en fossil fern die erom heen zit, komt uit de quilt voor mijn ouders.

Blok 2 De lapjes komen uit de roze bak. De stofjes met witte stippen komen uit de quilt die Sara voor zichzelf heeft gemaakt.

Blok 3 De lapjes komen uit de blauwe bak. Het midden is de achterkant van de andere quilt voor mijn ouders. Verder is het middelste streepje een van de eerste stofjes die ik ooit in een quilt gebruikte.

Blok 4 De lapjes komen uit de oranje bak. De stof met witte bloemetjes op de hoeken komt ook uit de quilt van Sara.

Het gebruik van de restbakken maakt dat ik aan allerlei oude projecten denk. Morgen verder.

Groetjes Helma