De eerste stappen.

Vandaag ging een groepje cursisten aan de slag met de Westalee-mallen. Het begin was lastig, maar na de eerste stappen gingen de resultaten met sprongen vooruit. Er werden zelfs nieuwe motieven ontwikkelt. Hieronder het blok van dat Bep gemaakt heeft. Oorspronkelijk had deze ster acht punten, maar Bep heeft ze lekker verdubbelt en Hup daar is een nieuw motief ontstaan.

Groetjes Helma

Feestelijke dag.

25juni 1968 zijn mijn ouders getrouwd en wie snel rekent weet dat het inmiddels 50 jaar geleden was. Volgende week komt er een groot feest, maar nu was het een rustige dag. In de afgelopen weken was het onder andere zo stil op mijn blog omdat ik alleen maar met geheime projecten bezig was. Een daarvan was een quilt voor mijn ouders. Het wordt een soort gastenboek. Iedereen mag straks op de lichte wybertjes zijn naam zetten.

IMG_3745

Aan het einde van de dag werd er onverwachts ook nog een bos bloemen bezorgt. Afzenders: Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer

IMG_3755

Leuk toch.

Groetjes Helma

Machinaal quilten.

Zaterdag mocht ik weer een aantal dames wegwijs maken in de wereld van het machinaal doorquilten. Hier zie je de eerste stappen van Sonja.

P1050973

En Trudy had haar kleding bij de handschoenen aangepast. (grapje)

P1050971

De rest van de foto’s is jammer genoeg niet gelukt, maar de dames konden aan het einde van de dag vol met alle informatie en de boodschappen dat veel oefenen de enige manier is om deze vaardigheid onder de knie te krijgen.

Groetjes Helma 

Retour.

1 april was het zover, er stond een tripje naar Sebaldeburen in de agenda.

Toen ik weer thuis was zag de kofferbak van mijn auto er zo uit. Wat zit er onder die beige quilt????? Kijk maar.

Al mijn quilts zijn weer thuis. En mocht je nu denken dat de winkel van Trijntje er kaal bij staat, niets is minder waar. Tot 30 augustus kan je de quilts van Pauline Hiep-Vroom in het echt bewonderen. Is dat je te ver weg? Dan kan je ook dit filmpje van mijn foto’s bekijken.

Groetjes Helma

Alle begin is moeilijk.

Vandaag mocht ik de workshop machinaal doorquilten voor beginners geven in Den Dolder. Zes quilters zijn de hele dag intensief bezig geweest. De eerste stappen werden gezet om deze techniek onder de knie te krijgen. Aan het einde van de dag heb ik een paar werkstukken op de foto gezet. Nu is het een kwestie van heel veel oefenen om er echt handigheid in te krijgen. Zet hem op Dames.

Groetjes Helma

Bee in de Lapjesgaard.

De eerste donderdag van de maand. Dat betekent Bee in de Lapjesgaard. Zoals gebruikelijk begon de avond met Show en Tell. Jitske heeft een flink stuk aan haar hexagonnenquilt genaaid.

Heleen liet haar blokken van 365 Challenge-quilt zien.

Dinie heeft haar blok voor de gezamelijke quilt af.

Dieuwke heeft een super schattig roodborstje gemaakt.

Ze vond de techniek zo leuk dat ze nu bezig is met een appeltje.

Sylvia heeft een top gemaakt met de zwart-witte hexagonnen die ze eerder liet zien.

Verder heeft ze van stofstaaltje voor overhemden deze leuk top gemaakt.

Op deze detailfoto zie je hoe leuk ze de ruitjes en streepjes soms wel en soms niet laat doorlopen.

Sylvia heeft niet stil gezeten, want ze heeft ook nog een stapel blokken voor de volgende top klaar.

Tot slot de quilt van Thea. Ze maakt deze leuke kinderquilt voor kinderen in een ziekenhuis.

Groetjes Helma

Voorwerk

Zaterdag 20 februari geef ik de eerste les van de cursus Zwevend Vlechtwerk in Den Dolder. Het voorbeeld is allang klaar en hangt in de winkel bij Marina. Maar voor de lessen heb ik toch weer strookjes nodig om uit te leggen hoe je deze intrigerende techniek werk. Daarom alle spulletjes voor de voorbereidingen bij elkaar gezocht. Nu alleen nog even een paar lapjes op snorren.

Groetjes Helma