Vrolijk gemeanderd.

Na de Pie’s quilt ben ik gelijk door gegaan met het doorquilten van de volgende top. De Christmas Fun quilt is een stuk kleiner en ook het quiltpatroon dat ik heb gekozen is een stuk minder intensief. De quilt is nu klaar om verder afgemaakt te worden. Hierbij hoort ook het opnaaien van alle leuke knoopjes die bij deze quilt horen.

En nog een foto. Het quiltwerk in het lichte vlak is slecht te zien, maar in de rand komt het duidelijk naar voren.

Handtekening

Tutorial Ohio-star

De reden dat ik de BOM Christmas fun niet eerder af heb gemaakt, ligt in die leuke sterblokjes. Ik zag er tegen op om met die kleine driehoekjes aan de slag te gaan. Gelukkig heb ik nu een manier gevonden die ik prettig vind en nette sterren oplevert. Dit methode zal ik hier met jullie delen.

Allereerst dit zijn de vierkantjes die je nodig hebt voor één ster. Vijf kleine vierkanten ( 1 1/2 inch) en vier grote ( 2 1/4 inch)

Ik heb op mijn naaimachine de inchvoet geplaatst. Hiermee kan ik makkelijk de 1/4 inch naad naaien.

Voor je gaat naaien, markeer je twee grote vierkanten met een diagonale hulplijn.

Hierna leg je twee grote vierkanten met de goede zijden op elkaar. En naait ze twee keer, zoals op de foto’s.

Hierna is het tijd om de genaaide vierkanten in vieren te snijden. Hier zie je hoe precies.

De driehoeken die je nu hebt, vouw je netjes open. Ze steeds twee verschillende aan elkaar, zodat je vier vierkantjes krijgt.

Ik heb deze vierkantjes eerst netjes op maat gesneden. Hierna maak je drie rijtjes van drie blokken. Die rijtjes naai je vervolgens aan elkaar om je ster compleet te maken. Op de foto zie hoe is de rijtjes speld voor ik ga naaien.

Het resultaat is een 31/2 inch Ohio-star.

Handtekening

 

Kerst in de zomer.

De zon schijnt en er is geen wolkje aan de lucht. Hoogste tijd om een UFO (unfinished object) uit de kast te trekken. Vorig jaar ben ik bezig geweest met de BOM Christmas Fun. Er moeten nog acht sterblokjes worden gemaakt. Daarna kunnen de verschillende blokken aan elkaar worden gezet. Het eerst dat ik heb gedaan is alle lapjes snijden die nodig zijn voor de sterren. Nu liggen er boven de berg blokken, acht stapeltjes te wachten om ster te worden.

Handtekening

Ook een huisje

Het is gelukt om het laatste blok van de Christmas Fun BOM af te maken. En dit is een blok met een gezellig huisje geworden. Nu moeten de sterren nog genaaid worden en dan kan de quilt in elkaar, maar dat kan nog wel even wachten. Ten slotte duurt het nog wel even voordat het kerst is.  Hier een foto van mijn kersthuis.

Groetjes Helma

kerst plezier

De kerst nadert met rassen schreden. Het gaat me niet lukken om de BOM Christmas Fun nog voor de kerst af te maken. Gisteren heb ik wel de laatst hand gelegd aan blok 8 , maar blok 7 moet nog worden geborduurd. En dan missen alle sterren nog, dus ik ga alleen proberen om het borduurwerk af te maken en dan is de volgende deadline kerst 2012.

Groetjes Helma 

Week twee…..

De tweede week van mijn vakantie heb ik naast boeken lezen, ook besteed aan het verder digitaliseren van mijn videobanden. Terwijl de banden draaide heb ik de eerste vijf blokken van de Christmas Fun BOM geappliceerd en geborduurd. De sterrenblokken die gepatcht moeten worden komen later. Hier alle blokken bij elkaar. Alleen de knoopjes ontbreken nog, die komen er later op.

 

Groetjes Helma