Bloementasje.

Zaterdag kreeg ik de vraag wat ik tijdens de midweek had gemaakt. Tussen alle andere foto’s viel een enkele bloem kennelijk niet op. Gelukkig had ik een paar bloemen van mijn tasje bij me. De afgelopen dagen heb ik vanwege de warmte weinig gedaan. Er ligt nog een stapel hexagonnen te wachten, maar de eerste acht zijn klaar.

P1050961

Groetjes Helma

En wat is het geworden?

Gisteren was het weer een gezellige en geslaagde UFO-dag in Den dolder. De ochtend heb ik besteed aan het vast zetten van het eerste stukje baisband van de kletische knoop die min nieuwe handtas moet gaan worden. Als je goed kijkt, kan de zien dat het gele stuk vastzit.

Na de lunch ben ik begonnen met naaien aan het nieuwe project. De avond ervoor had ik de laatste stukjes uit de achtergrondstof gesneden. Het is net gelukt. Er zal straks geen stukje stof meer als de quilt klaar. (Annemieke en Marina, nog bedankt voor het meedenken als ik toch tekort zou komen) De eerste twee bogen zien er nu zo uit. Nog een paar lapjes te gaan en dan kan ik een blok in elkaar gaan zetten.

Handtekening

Tijd vliegt.

Volgende week is het alweer tijd voor de miniquiltjesclub. De hoogste tijd om aan de slag te gaan met de patronen die we november kregen. Het moet nog worden vastgenaaid, maar het begin is er.

Het is erg prettig dat ik met kant en klaar biasband werk. Zeker omdat het ook nog is voorzien van een plaklaag. Zo pak ik dat aan. Eerst speld ik het vast met applicatiespelden.

Daarna neem ik mijn ministrijkijzer en strijk ik stukje bij beetje alles netjes vast.

En toen had ik twee blokken voorbereid.

Deze twee miniquiltjes worden samen mijn nieuwe handtas. De eerste stap is het vastnaaien van het band.

Handtekening