De onderdelen.

Het maken van een handtas zeker zonder patroon is een kwestie van het uitwerken en het idee. Ik begin met een patroondeel maken van de voor-en achterzijde waar tussen de band gaat komen. Dat doe ik met papier en schaar. Vervolgens ga ik aan de slag met de schaar. Voor zowel de stof als de vulling.

Op de foto het patroondeel, de voor- en achterkant klaar om te worden doorgequilt en het begin van twee binnenvakken.

Natuurlijk komt de hexagonstof niet alleen in de band. De tas krijgt ook een klep.

De band is ook voorbereid om verder in elkaar te zetten. Het begint bijna op een tas te lijken.

Groetjes Helma

Wijziging.

Eerder vertelde ik hier dat ik tijdens de midweek met de mandelaquilt aan de slag zou gaan, maar ik krijg het niet voor elkaar om een kleurpallet naar mijn smaak samen te stellen. Het wil in mijn hoofd gewoon even niet lukken. Daarom heb ik nu een heel ander plan verzonnen. Ik ga een nieuwe handtas maken, mijn huidige exemplaar valt nog net niet uit elkaar van ellende, dus een praktisch plan om die te vervangen. Ik heb geen plaatje van wat ik wil maken, maar wel een foto van de stoffen.

Groetjes Helma

Bloementasje.

Zaterdag kreeg ik de vraag wat ik tijdens de midweek had gemaakt. Tussen alle andere foto’s viel een enkele bloem kennelijk niet op. Gelukkig had ik een paar bloemen van mijn tasje bij me. De afgelopen dagen heb ik vanwege de warmte weinig gedaan. Er ligt nog een stapel hexagonnen te wachten, maar de eerste acht zijn klaar.

P1050961

Groetjes Helma

En wat is het geworden?

Gisteren was het weer een gezellige en geslaagde UFO-dag in Den dolder. De ochtend heb ik besteed aan het vast zetten van het eerste stukje baisband van de kletische knoop die min nieuwe handtas moet gaan worden. Als je goed kijkt, kan de zien dat het gele stuk vastzit.

Na de lunch ben ik begonnen met naaien aan het nieuwe project. De avond ervoor had ik de laatste stukjes uit de achtergrondstof gesneden. Het is net gelukt. Er zal straks geen stukje stof meer als de quilt klaar. (Annemieke en Marina, nog bedankt voor het meedenken als ik toch tekort zou komen) De eerste twee bogen zien er nu zo uit. Nog een paar lapjes te gaan en dan kan ik een blok in elkaar gaan zetten.

Handtekening

Tijd vliegt.

Volgende week is het alweer tijd voor de miniquiltjesclub. De hoogste tijd om aan de slag te gaan met de patronen die we november kregen. Het moet nog worden vastgenaaid, maar het begin is er.

Het is erg prettig dat ik met kant en klaar biasband werk. Zeker omdat het ook nog is voorzien van een plaklaag. Zo pak ik dat aan. Eerst speld ik het vast met applicatiespelden.

Daarna neem ik mijn ministrijkijzer en strijk ik stukje bij beetje alles netjes vast.

En toen had ik twee blokken voorbereid.

Deze twee miniquiltjes worden samen mijn nieuwe handtas. De eerste stap is het vastnaaien van het band.

Handtekening