Huiswerk.

Met het starten van de UFO-bee is ook het huiswerk terug. Daarom ben ik nu druk met het aan elkaar naaien van deze sterren.

IMG_3337

De onderdelen zijn allemaal voorbereid. Nu alleen nog in het juiste model aan elkaar zetten. Gelukkig heb ik een nieuwe vingerhoed op de kop kunnen tikken. De oude was zo versleten dat de naald door het leer heen prikte. Op naar een complete top.

IMG_3338

Groetjes Helma

Zet de bloemetjes buiten.

Er is een bloemenruil gestart. Tot nu toe heb ik me niet laten verleiden om mee te doen, maar wel belooft om voor een paar mensen een bloemetje te maken. Om weer even op gang te komen, ben ik maar begonnen met twee bloemen voor mezelf te maken, die ik tot een speldenkussentje ga om toveren. Afgelopen weekend heb ik alles voorbereid en de eerste steken gezet.

Groetjes Helma.

P.S.  De foto’s (ruim 800) van Groningen  ben ik nog aan het bewerken. Nog even geduld alstublieft.

Voor de liefhebber.

Het is gelukt. Alle kartonnetjes heb ik verwijdert uit de hexagonpiramidequilt. De top is klaar, maar ik ga hem pas doorquilten als de variahexagonnenquilt klaar is.

De ruim 2100 zeskantjes passen net in dit koffertje.

Ze zijn nog prima te gebruiken, maar dat ga ik niet doen. Als jij denkt dat je er mee aan de slag wil, laat dan onder dit bericht een reactie achter. Als er meerdere geïnteresseerde zijn, zal ik in overleg ze opsplitsen of verloten.

Handtekening

Wat zouden jullie doen?

De rand zit aan de piramide-hexagon-quilt. Er zijn nog een mini piramide en twee losse hexagonnen over. En dan nu mijn dilemma. Voordat ik de rand er aan zat was mijn plan om de rechteronderhoek  gebruiken om de overgebleven hexagonnen te appliceren. Verder wilde ik daar een tekst/titel van de quilt in de trant van ‘5 jaar stofjes kiezen’ , ‘fabricchoice’ of zo. Ik zal eerste een foto laten zien van de hele quilt.

De extra hexagonnen ga ik er in ieder geval op vastzetten, maar verder twijfel ik.

Wat zouden jullie doen? De titel aan de voorkant of op het label met de details van de quilt? En hoe zou je de quilt noemen? Iedere hexagonnetje is geregen tussen 2007 en 2012. Alle stofjes zijn door mij gebruikt in een ander project. Het heeft een jaar gekost om de top met de hand in elkaar te zetten. En ik ga hem met de hand doorquilten. Suggesties op dat gebied zijn ook van harte welkom. Tot slot nog een foto van de hoek, maar dan met de losse hexagonnetjes net even anders.

Handtekening

bijna een jaar geleden.

Eind mei vorig jaar schreef ik voor het eerst een bericht op de piramides. Ik was toen net begonnen met het aan elkaar zetten van de berg hexagonnetjes die ik door de jaren heen had geregen. De vorige update over deze quilt was een maand geleden. Sinds dien zit de eerste rand voor iets meer dan de helft was. Dat gaat nog niet hard vooruit, maar ik ga nu vaart maken. Het lijkt me leuk om te kunnen zeggen dat het een jaar heeft geduurd om de top te maken. Hier een foto van een gedeelte van de rand. Ik ga nu weer gauw verder.

Handtekening

Langzaam maar zeker.

Het is bijna twee weken geleden dat ik een update gaf over de hexagonnetjesquilt. Toen liet ik alleen de gesneden randstof zien. Er is niet heel veel verandert, maar de eerste steken zijn gezet. De eerste hxagonnetjes zitten vast aan de randstof. Verder zie je vooral veel spelden. En een volgende update zal niet snel komen, aangezien ik me volgende week op Texel weer op iets anders ga storten. Voor die tijd wil ik in ieder geval de Capistrano afmaken, maar of dat reëel valt nog te bezien.

Handtekening

Afgeleid.

Het is weer woensdag en dan geef ik altijd een update over de Hexagonpiramides. Deze keer is er niet veel te melden. Het quiltweekend was grotendeels geweid aan de Capistrano. Toch heb ik ook de tijd genomen om de randstof voor de hexjes op maat te snijden. Het vastspelden aan de top is er niet meer van gekomen. Zo ligt het er nu bij.

Handtekening

Allemaal klaar.

De rijen zijn klaar. Het enige dat er nu nog moet gebeuren is ze vastmaken aan de grote lap. Het is raar, maar in het begin ga je sneller om dat je benieuwd bent hoe het gaat worden en als een fase zijn afronding nadert ga je ook weer harder werken omdat je snel door wil met de volgende stap. Met een beetje doorzetten zitten alle hexjes volgende week aan elkaar. Inclusief rij 1,2 en 3, die je hier op de foto ziet.

Handtekening