Koekfabriekje

De keuken is overgenomen door een koekfabriekje. De bar waar we normaal aan eten wordt gebruikt om de koekjes te steken.

De oven draait op volle toeren.

En de rest is van het aanrecht is omgetoverd tot afkoel en inpak lokatie. Gelukkig helpt Miems me anders zou het allemaal een stuk langer duren voor de voetenkoekjes klaar zijn.

Groetjes Helma

 

Les 1 van de cursus Zwevend vlechtwerk.

Vanmorgen was het zover. De eerste les van de cursus Zwevend vlechtwerk. Deze keer leren de cursisten hoe je de simpelere blokken vlecht. Natuurlijk had ik een voorbeeldblok gemaakt.

De dames gingen opgewekt van start. En na wat inspanning zie je hier het resultaat. Acht heel verschillende kleurcombinaties.

Dit smaakte naar meer. Gelukkig kregen de dames huiswerk mee. Daarin nog acht makkelijk te vlechten voorbeelden. Over vier weken is de tweede les. Ben heel nieuwsgierig, wat er dan geshowt gaat worden.

Groetjes Helma

Frustrerend.

Gisteravond heb ik lekker gewerkt aan de 365-challenge blokken. Toen ik aan het einde van de avond daar een berichtje wilde schrijven, zweeg mijn laptop in alle talen. Dit leek een herhaling van enkele weken geleden. Toen bleek het, dat de aansluiting van de laptop vervangen moest worden. Vandaag bleek dat de adapter de geest te hebben gegeven. Gelukkig kon ik snel de winkel weer verlaten met een nieuwe. Wat fijn als je goed geholpen wordt.

Groetjes Helma

Pakje…

Vandaag mocht ik dit pakje open maken.

Natuurlijk willen jullie weten wat er in zit. Poeder om fondant uit te rollen en niet te laten plakken. Als bonus een lekker recept en waar het mij om begonnen was, de voetenstekers. In het kader van de 40-dagentijd actie. ‘Ik ga op weg, zet een stap naar de ander.’ ga ik lekker voeten-koekjes bakken en verkopen. De oven kan aan!

Groetjes Helma

365 Challenge

Doordat er op 3 februari en valentijnsdag twee patronen werden gepubliceerd lagen er gisteravond 13 blokken te wachten om gemaakt te worden. De eerste twee was ik afgelopen dinsdag al gestart, dus die waren snel klaar. Daarna ging ik rustig verder. De stapel groeide. En tegen half twaalf was ik bij het zevende blok. En toen ging het mis. Ondanks het netjes uitleggen van het blok, zitten er twee stukken verkeerd in. Tijd om te stopppen.

Ik ga het blok niet uithalen, maar maak gewoon een extra blok zoals het moet. Deze week ga ik een extra avond inlassen om weer bij te komen. Wordt vervolgd.

Groetjes Helma