Alle begin is moeilijk.

Vandaag mocht ik de workshop machinaal doorquilten voor beginners geven in Den Dolder. Zes quilters zijn de hele dag intensief bezig geweest. De eerste stappen werden gezet om deze techniek onder de knie te krijgen. Aan het einde van de dag heb ik een paar werkstukken op de foto gezet. Nu is het een kwestie van heel veel oefenen om er echt handigheid in te krijgen. Zet hem op Dames.

Groetjes Helma

Vrijdag UFO-dag

Tot nader order wordt vrijdag-breidag omgetoverd in UFO-dag. Voor wie het niet weet, dit heeft niets met vliegende schotels te maken, maar staat voor UnFinished Objects. De afgelopen week heb ik het witte sterrenkoffertje gepakt en daar kwam dit leuk blok uit. Het is een keltische knoop, die ik aan het appliceren ben.

Op de achterkant kan je heel goed zien hoe ver ik ben.

Volgende zal ik of mijn vooruitgang of een andere UFO laten zien.

Groetjes Helma

Tadaaaa de foto’s

Het heeft even geduurd, maar ik kan nu eindelijk dit bericht schrijven. De quiltdag begint met een kopje koffie en dan lekker snuffelen bij de winkels.

Ook het invullen van de QuiltersQuiz kost even tijd.

Hierna volgde Show en Tell. Ik begon met te vertellen over de quilts die in de zaal hingen. Dom genoeg heb ik de quilts die voornamelijk van Miems waren niet op de foto gezet. Wel een foto van al mijn mini-quiltjes in de hal.

De rest van de show en tell-foto’s heb ik verwerkt tot een filmpje.

Hierna volgde de lunch. Het smaakte heerlijk. Dat is alleen te zien aan de lege schalen.

Of aan de afwas die zich opstapelde.

Na de lunch was het tijd voor de workshop. In een eerder bericht liet al zien waar de deelnemers uit konden kiezen. Hier zie je hoe dat gaat.

Al hoewel, er was ook een groepje die wat meer geduld had. Kijk maar.

Al snel zat iedereen weer op zijn plekje, druk te werken.

Van de loterij zijn geen foto’s gemaakt. Zoveel hilariteit om knijpers is ook niet vast te leggen. Tot slot werd de datum voor volgend jaar bekend gemaakt.

Zet maar vast in je agenda 11 maart 2017.                                              Ergens rond oud en nieuw kan je de eerste berichten over de volgende quiltdag verwachten.

Groetjes Miems en Helma

Quilters Quiz

Er komt een nieuwe rubriek. Voortaan is het iedere woensdag tijd voor de QuiltersQuiz. Tijdens de quiltdag afgelopen zaterdag hebben alle deelnemers hem al gemaakt. Nu komt er iedere week een stelling die waar of niet waar is. De week erna komt het antwoord en de nieuwe stelling.

Daar gaan we.

No. 1 Het midden van een LogCabin-blok moet een haardvuur voorstellen.

Groetjes Helma

P.S. nog even geduld de foto’s komen er aan.