Gezellig….

De inloopbee in Den dolder was erg gezellig. Voor sommige was het foudation piecing waar je mee begon best uitdagend. Toch was er nog tijd voor geklets en ondertussen groeide de etuitjes. Vele besloten de laatste stapjes thuis op hun gemak te doen. Hieronder een van de eind resultaten.

IMG_0846

22 juni is er weer een inloopbee. Dan bieden weer een andere techniek aan, maar mocht je als nog dit etui willen maken dan kan dat ook.

Groetjes Helma

Spreuk.

De reacties op het bericht van gisteren zijn duidelijk. Vrijwel unaniem wordt er gekozen voor versie 2. Ikzelf dacht voor ik deze versies tekenden in EQ8 dat het versie 3 moest worden, maar had al gezien dat ik versie 2 sterk vindt. Jullie kunnen dus wel raden wat het gaat worden.

En dan de spreuk van vandaag. Een doordenker, die je de spiegel voor houdt.

IMG_0841

Groetjes Helma

Hoe verder.

Na het showen van de top met tula-sterren. Kreeg ik een aantal tips over hoe ik verder zou moeten gaan met de randen. Eerst nog even een foto van de top.

IMG_0827

Ik heb met behulp van EQ8 een paar ideeën getekend. Ik wil graag weten wat jullie zouden doen. Ik ben nog niet zo heel handig met het invoeren van foto’s en zo, maar je krijgt wel een idee van de opzet. De donkere rand wordt opgebouwd uit resten van de dierenstof en steepjesstof. En de bies wordt ook van streepjesstof.

Versie 1.

tula 1

Versie 2.

tula 2

Versie 3.

tula 3

Groetjes Helma

De top.

Het is gelukt. Op de laatste dag van mijn vakantie is het midden van de sterren-quilt klaar.

IMG_0827

Wel moet ik nog puzzelen hoe het verder moet met de randen. Eerst strepen stof en dan een witte rand vind ik erg heftig.

IMG_0828

Het wordt volgens mij beter als ik blokjes of rechthoeken haal uit de dierenstof en die eventueel afwissel met streepjes en dan het wit. En tot slot een bies van strepenstof.

IMG_0829

Groetjes Helma

Het vervolg.

Eerder deze week liet ik zien hoe ik de sterren-blokken maakte. De volgende stap is de juiste lay-out maken. Gelukkig was ik woensdag in Den dolder en kon ik zonder over de grond te kruipen kijken hoe ik de blokken aan elkaar wil zetten. Dit is de eerste poging.

IMG_0789

De verdeling oranje roze moet beter, dus poging twee.

IMG_0790

Er zit teveel groen in het midden. Poging 3

IMG_0793

Nog geen balans. Poging 4. Gelijk maar de driehoeken toegevoegd voor het totaalplaatje.

IMG_0794

Misschien niet perfect, maar zo ga ik ze aan elkaar maken. Dat betekende vandaag eerst netjes ieder blok strijken met de naden allemaal netjes plat.

IMG_0810

Dan twee blokken netjes spelden.

IMG_0811

Als snel zit de eerst hoek aan elkaar.

IMG_0813

Rij drie is ook al bijna klaar.

IMG_0814

Helaas moet ik bij rij 4 en rij 5 wat achteruit naaien, omdat ik meerdere rijen tegelijk aan elkaar zet is het wel opletten wat je doet.

IMG_0815

Daarom nog geen foto van het geheel. Hij zit nog niet helemaal in elkaar. Die foto houden jullie tegoed van me.

Groetjes Helma