Alweer voorbij.

De laatste dag dat Sara hier is, hebben we geprobeerd soezen te bakken. We hebben netjes de instructie op het pak gevolgd, maar helaas was dit het resultaat.

IMG_2589

Gelukkig zijn de croissantjes beter uit de oven gekomen.

IMG_2590

In de middag eerst lekker zwemmen, daarna is het laatste stukje aan dit kunstwerkje gekleurd. En hebben we nog een laatste potje Catan gespeeld. Na het eten was het tijd om weer naar huis te gaan. Tot de volgende keer….

IMG_2593

Groetjes Helma

Dag 2.

Tijdens het ontbijt werden er al spelletjes gespeeld. Er was ook tijd voor andere zaken. Zo werd het eerst haakwerk afgerond. Beer moest een dekentje krijgen.

IMG_2575

Dat werd natuurlijk in Sara’s lievelingskleur gemaakt. Voor we de draadjes afwerken eerst even testen of het groot genoeg is.

IMG_2576

En dan heeft Coco het wel erg koud naast de warm ingepakte Beer.

IMG_2578

Er wordt een nieuw dekentje gestart. Zelfs tijdens het spelen van Catan, wordt er door gehaakt.

IMG_2579

Aan het einde van de dag was het al zover dat een tweede kleur is toegevoegd.

IMG_1101

We aten alcohol vrije zelfgemaakte kaasfondue. Alles bij elkaar een geslaagde dag.

IMG_2581

Groetjes Helma

Logeerpartij

Als Sara komt logeren betekent dat een paar dingen. In ieder geval worden er spelletjes gespeeld. Deze keer starten we met Party en Co.

IMG_2568

Daarnaast is creatief bezig zijn ook een vast onderdeel. We hebben samen een bijzondere tekening gemaakt. We startte met een dubbelgevouwen blad en tekende ieder eerst een bovenlijf. Daarna ruilde we ongezien de papieren en tekende een onderlijf. Dit is het resultaat.

IMG_2571

Groetjes Helma

Voorbereiden.

Voorbereiden is het begin van ieder project. Nog een paar weken en dan start de Sockmadness echt. Er zijn inmiddels al twee warm-up patronen bekent, maar ik moet eerst mijn rode sokken afmaken. Naast de patronen is er ook al een lange lijst met benodigdheden. Daarom heb ik mijn bakken met sokkenwol maar eens naar voren gehaald, zodat ik kan kijken of ik hiermee uit de voeten kan, of toch nog meer moet op snorren op de beurs in Zwolle. De kraaltjes zijn in ieder geval netjes bij de wol opgeruimd.

IMG_2561

Groetjes Helma

Etentje

Zaterdag was het zover. Als cadeau aan mijn oudste broer die recent 50 is geworden, aten we als broers en zussen met elkaar. Van de borrel vooraf geen foto. Wel van het voorgerecht. Ik had het recept uitgekozen. Salade met avocado, roquefort, peer en macadamianoten.

IMG_2519

Hierna volgde Cote de Boeuf.

IMG_2520

En we sloten af met een kaasdessert.

IMG_2521

Hoewel er volgde daarna nog koffie en thee met Noga. Het was een heerlijke avond. Goed gezelschap en ondertussen smikkelen wat wil een mens nog meer.

Groetjes Helma

Huiswerk

Op het moment dat je bij de UFO-bee laat zien dat het gelukt is je huiswerk te maken, geef je gelijk aan wat je de volgende keer gedaan wil hebben. Naast verder werken aan de huisjesquilt heb ik ook een nieuwe top uit de stapel getrokken. Deze Four Winds mag eindelijk een echte quilt worden.

IMG_2509

Het mooie is dat ik de quilt gestart ben in tijdens een midweek. Ik kreeg toen een heel leuk bijpassend label. Ik heb het netjes bij de achterkantstof en stof voor de afwerkbies bewaart. Begin volgende maand is het als alles goed gaat een mooie quilt

IMG_2511

Groetjes Helma

Verslaving.

De eerste twee luisterboeken waren op CD, en luisterde ik in de auto. Dat beviel zo goed, dat ik meer wilde. Luisterboeken op CD zijn een kostbare hobby. Gelukkig is er een alternatief op het digitale vlak. En na wat onderzoek wat ik wilde heb ik gekozen voor een abonnement van BOL met KOBO plus. Nu mag ik eerst 30 dagen gratis testen. De eerste verandering is dat ik de boeken nu niet alleen in de auto kan luisteren. Dat verhoogt het tempo waarin door een boek afluister. Gisteren startte ik weer een nieuw boek, nadat ik maandag was begonnen met het vorige.

download (1)

Groetjes Helma