Adventproject….

Hoewel ik me echt niet verveel, denk ik er serieus over na om nog iets nieuws te starten. Namelijk een advent breiproject. Er zijn er verschillende waar je aan deel kan nemen, maar degene die mijn aandacht op eist is van Arne and Carlos. Hun naamsbekendheid startte voor veel mensen met het gebreide kerstballenboek. Het boek kwam 20 jaar geleden op de markt. Dit is een foto uit die tijd.

Arne_and_Carlos_Christmas_tree_decoration

Ter ere van dit jubileum hebben ze 24 nieuwe ballen ontworpen. Die ze als een advent kalender in hun podcast Sit and Knit for a bit. gaan onthullen.

kalendertre-324x324

Ze beginnen 1 december maar de patronen zijn nu al te koop. Op dit moment is het iedere woensdag een uurtje genieten van de twee heren in gesprek over van alles en nog wat, dat in hun leven speelt. Wil je ook een keer kijken? Klik hier. Wil je meedoen met de advent kalender? Klik hier.

Groetjes Helma

In stijl.

De mondkapjes zijn een hele tijd een discussiepunt geweest, maar over een paar weken is het in de openbare binnenruimte verplicht. Nu hoef ik gelukkig tijdens mijn werk bij mensen thuis niet met een mondkapje op te werken, de anderhalve meter afstand houden nemen we zeer secure in acht. Toch vond mijn werkgever het belangrijk om ons van herbruikbare mondkapjes te voorzien. Dit lag dan ook van de week op de mat.

Groetjes Helma

De onderdelen.

Het maken van een handtas zeker zonder patroon is een kwestie van het uitwerken en het idee. Ik begin met een patroondeel maken van de voor-en achterzijde waar tussen de band gaat komen. Dat doe ik met papier en schaar. Vervolgens ga ik aan de slag met de schaar. Voor zowel de stof als de vulling.

Op de foto het patroondeel, de voor- en achterkant klaar om te worden doorgequilt en het begin van twee binnenvakken.

Natuurlijk komt de hexagonstof niet alleen in de band. De tas krijgt ook een klep.

De band is ook voorbereid om verder in elkaar te zetten. Het begint bijna op een tas te lijken.

Groetjes Helma

Boordjes.

Met het afronden van de kol is het tijd om weer iets nieuws te starten. De keuze is gevallen op snitch-sokken. Deze ga ik beide tegelijk maken. Het was even puzzelen hoe het opzetten ook alweer moest, maar inmiddels zijn de boorden klaar en is het eerste rijtje snitch’s toegevoegd. Om de sok soepel te houden bij de ingebreide toeren brei ik binnenstebuiten. Voor de foto heb ik een sok even omgekeerd.

Groetjes Helma

Klaar voor de kou.

Ik had met mezelf de afspraak gemaakt, dat ik mijn winterjas pas tevoorschijn zou halen als mijn kol die ik daarbij wil dragen klaar was. Het patroon gaf aan dat je na 21 toeren kon afhechten. Ik had toen nog zoveel van mijn Unicat over, dat ik heb doorgehaakt. Tussendoor wel even gepast of de kol dan niet te krap zou worden.

Na 29 toeren was en nog een klein staartje over van de unicat, tijd om af te werken . Dit is het resultaat om mijn nek.

En dan nog een slechte selfie met mijn paarse winterjas erbij. De winter kan komen.

Groetjes Helma

Wintervoorraad.

Een keer in het najaar maak ik een megagrote pan stoofvlees. Daar gaat naast rundvlees het volgende in: uien, champignons, spekjes, kruiden, rode wijn en ontbijtkoek.

Het meeste werk is de voorbereiding, als het eenmaal in de pan zit, pruttelt het vanzelf.

En dan is het de pan leegscheppen in bakjes en natuurlijk gelijk een portie eten met rodekool. Volgende week doen we er vast hutspot bij.

Groetjes Helma

Mooi gebaar.

Geheel onverwachts viel er een bedankkaartje op de mat. Jacqueline die vorige week net als Miems en ik deelnam aan de laatste midweek georganiseerd door Ineke had zo genoten dat ze zowel mij als Miems een persoonlijk berichtje. (En ik vermoed ook de andere deelnemers) Voor Jacqueline was het de eerste keer en ik ben blij dat ze op deze wijze laat weten dat ze zich thuis voelde als nieuweling in de groep.

Groetjes Helma