Goede voornemens.

December is omgevlogen en door allerlei omstandigheden, is de klad in mijn blog geslagen. Ik had allerlei mooie berichten voor de adventtijd gepland, maar helaas kwam er niets online. Dat ga is zo meteen als nog proberen in te halen, dus mocht je je op deze laatste avond van 2020 online willen vermaken, er komt een berg berichten aan.

Dit bericht zal ik verder kort houden, toch nog even zeggen dat ik voornemens ben om in 2020 dagelijks een berichtje te schrijven. En verdere plannen zien jullie hier in 2021 wel verschijnen.

wishes-greetings-2021-happy-new-year

En ook dit filmpje wil ik jullie niet onthouden. Ik kreeg heb doorgestuurd, dus kan ik helaas de maker niet vermelden.

Groetjes Helma

Hiberknitalong.

Tja, nu terug kijkend op de adventsperiode, ik heb mijn blog zwaar verwaarloost, maar wel 25 ballen gebreid. Dus daarom kan ik toch best meedoen met een breiproject dat minder strikt is van opzet. Weet je wat ik begin gewoon. Het ontwerp is van Steven West en is te vinden op Ravelry. Wil je meer weten klik dan hier.

Dit is mijn begin van de winter lights shawl.

Groetjes Helma

Laatste kerstbal.

Eerste kerstdag zijn mijn ouders en ik bij mijn middelste broer zijn vrouw en vier kids ( Gijs, Lotte, Sofie en Mare) op bezoek geweest. We hebben zo genoten, dat ik geen foto’s heb gemaakt. We kregen een bijzondere tafelplaatsbakje met inhoud daar zat ook een kerstbal in, die moest natuurlijk aan de slinger met de andere kerstballen.

Hierboven zie je mijn bakje en hieronder Miems kerstbal.

Groetjes Helma

Garland.

Zonder slingers is kerst niet compleet. Hoe toepasselijk is het dus om de kerstballen aan een slinger te hangen.

En omdat al die berichten over slechts kerstballen toch wat saai beginnen te worden, deze keer ook nog iets over wat er verder die dag gebeurde. Al eind november is binnen onze familie overleg geweest over de plannen met kerst. Hoewel we her kerkgebouw zouden mogen gebruiken (toen we overlegde) hebben we toch besloten om liever vier keer in kleine groepjes bij elkaar wilde komen. En dan niet vier dagen achter elkaar, want dan hadden we net zo goed wel als groep bij elkaar kunnen komen. Wij vieren vier keer kerst. En zaterdag 19 december was het ons kerstdiner met mijn oudste broer en zijn vrouw en dochter Sara. Sara kwam al ’s morgen naar Vijfhuizen om te helpen met versieren en voorbereidingen treffen in de keuken. Dit zijn onze zelfgemaakte tapenades.

De hele salontafel vol met onze borrelhapjes.

Het voorgerecht hadden we zo snel op dat is niet op de foto vastgelegd, maar jullie weten vast wel hoe een carpaccio eruit ziet.

Het hoofdgerecht was hertenrack met haricot vert en pomme duchesse.

Het geheel werd afgerond met een oreoijstaart.

Naast al het lekkere eten, ook goed gezelschap en door de kleinere setting een heel andere kerst dan normaal, maar niet minder geslaagd.

Groetjes Helma

Winter Wonderland.

In een eerder bericht schreef ik dat ik een fout pas opmerkte toen ik de bal keerde. Hier even een paar foto’s die duidelijk maken wat ik bedoel. Eerst zie je de bal zoals ik heb brei met de goede kant naar binnen, zodat ik de draad die meeloopt niet makkelijk te strak kan trekken en daarmee de bal vervorm.

En dan draai ik hem om en komt er dit uit.

En in dit geval een bal met vier verschillende zijde dus ook nog een foto van de andere kant.

De laatste stap is het vullen en ophangen natuurlijk.

Het is lastiger om al hangend alle zijde op de foto te krijgen.

Groetjes Helma