Quiltje voor Lotte

Gisteren heb ik niet alleen kinderen achter de naaimachine gezet. Ik ben er zelf ook nog achter gekropen. Ik ben weer verder gegaan aan het quiltje voor Lotte. Josephine, Je hebt gelijk, ik gebruik een jelly-roll. Het is er een van Moda genaamd Butterfly Fling. De blokken die al klaar zijn heb ik laten liggen. Ik ben aan de slag gegaan met de andere voorkant. Dit wordt een vlecht motief. Ik heb alle stukken gesneden en in twee tasjes gegooid. Ik pak nu steeds afwisselend een nieuw lapje uit de tas. Dit alles doe ik  geheel willekeurig. In het ene tasje zitten de roze, witte en gele lapjes. De andere bevat de groene, paarse en blauwe varianten. De eerste drie stroken zijn klaar. Ik ga zo nog even beginnen aan de laatste drie. Hier vast een foto van de eerste stroken.

Vlechten_004 Yesterday I took the opportunatie to get behind the sewingmachine. I still have some work to do on the quilt for Lotte. Josephine guessed right, I am working with a jelly-roll. This one is from Moda and called Butterfly Fling. I started on the second front of this quilt. It will be a braidmotif  The first three Braids are finished. Three more to go. I put the fabric in two bags. One contains the yellow, pink and white pieces, the other contains the green, blue and purple ones. I pick the piece at random as I go. Here a picture of the finished braids.

2 gedachten aan “Quiltje voor Lotte”

 1. Leuke stofjes.
  Ik heb wel een be-merking over het gebruik van jelly roll voor dit patroon. Ten eerste vind ik het vervelend dat (Moda) ze gekarteld levert. Dat werkt lang niet zo nauwkeurig, dat met dit patroon bepaald nodig is.
  Dan heb ik gemerkt dat om de banen, nadat ze getrimd zijn niet te laten “rekken” met het aan elkaar zetten, het voor mij het beste gaat als ik
  EERST de naden met een rijgsteek naai (lange steek) en
  DAARNA pas met een stiksteek. Die rekt n.l. veel meer. Hoe kleiner de steek, hoe meer rek; verrek (smile)
  Misschien heb je er iets aan, of ben je meer ervaren dan ik en kom dat probleem niet tegen.

Reacties zijn gesloten.