Rijswijk

Toen ik vanmorgen een berichtje op dit blog je achterliet, had ik de gordijnen nog niet geopend. Het sneeuwde behoorlijk. Maar niet hard genoeg om ons te weerhouden van ons plan. Ik moet er wel bij zeggen dat we vlak bij de snelweg wonen en die zijn altijd goed gestrooid, dus dat maakt het ook makkelijker om te beslissen om wel te gaan. Onderweg zei Miems wel dat ze niet gegaan zou zijn als ze alleen was geweest. In Rijswijk vielen we met ons neus in de boter. Er vertrok net iemand waardoor we bijna voor de deur konden parkeren.

Binnen was het erg rustig. Geen rijen bij de kassa of garderobe. Eenmaal in de expositiezaal hebben we eerst maar eens een kopje koffie gescoord. Toen we die achter onze kiezen hadden, zijn we op ons gemak langs de winkeltjes gaan slenteren. Het was nog erg leeg. Dat gaf ons wel de gelegenheid om heerlijk overal te snuffelen zonder dat we iemand in de weg stonden.  We hebben ons allebei weer laten verleiden om het een en ander aan te schaffen. Al slenterend tussen de winkeltjes hebben natuurlijk ook onze blik laten vallen op de mooie quilts die waren tentoongesteld. Tegen twaalven hadden we alle winkeltjes bekeken. Tijd om ook aan de inwendige mens te denken. Ik heb gekozen voor een soepje met een paar broodjes. Miems ging voor koffie met broodjes. Dit alles hebben we afgerond met een donut en een chocolade muffin.  Geheel verfrist hebben toen onze aandacht gevestigt op de tentoonstelling. Wat een diversiteit aan quilts hing er. Ik heb wel foto’s gemaakt, maar slechts van die quilts die er voor mij uitsprongen. Het is dus geen compleet beeld van de tentoonstelling. Dat hier te zien is.

Hier voeg ik nog twee foto’s in. De bovenste laat de aankopen van Miems zien. De tweede is mijn buit. De paarse en gele lapjes linksboven zijn voor de NYB-quilt. Het liniaaltjes en de batiks rechtsonder zijn voor de NI-quilt. De andere lapjes kon ik gewoon niet laten liggen.

Al met al hebben we een heerlijke dag gehad. Nu nog even achter de naaimachine kruipen om mijn linaaltje in te wijden.

Rijswijk_001

Rijswijk_024_2

The picture show What Miems and I bought at the show today. An impression of the quilts can be found in the photoalbum called Rijswijk 2010

Eén gedachte over “Rijswijk”

Reacties zijn gesloten.