WOW

W.O.W. 

Write on Wednesday.Wow

Al enige dagen zie ik op de homepage van weblog.nl een uitnodiging om deel te nemen aan W.O.W. Write on Wednesday.  Iedere twee weken een nieuwe woord, dat de basis vormt voor het schrijven van een tekst. Deze tekst mag niet langer als 250 woorden worden. Nieuwsgierig als ik ben heb ik al enkele andere verhalen gelezen. Hier mijn poging tot een tekst met het woord van 24 maart.

Proberen.

Ach ja, wat zal ik zeggen. Het zit me in het bloed. Als quiltster heb ik voordurend te behoefte om nieuwe technieken me eigen te maken.  En dat niet alleen, ook nieuwe stofjes en handige hulpmiddelen schreeuwen om aandacht. Steeds als ik een tentoonstelling bezoek, hangen er allerlei quilts, waarin weer iets nieuws is verwerkt, dat ik ook wil proberen te doen.

In de quiltwereld zijn een aantal afkortingen in gebruik, die hierbij horen. De quilts die je nog wil  maken, worden ook wel wimmetjes genoemd. Dit is afgeleid van Wil-Ik-Maken. Eigenlijk zou je dat beter wipjes kunnen noemen. Van Wil-Ik-Proberen. De meeste quiltsters hebben namelijk zoveel wimmetjes dat het onmogelijk is ze allemaal te realiseren.

Een andere afkorting is UFO. Un-Finished-Object. Ook ik bezit een enkele UFOx92s. Mijn goede voornemen van dit jaar was onder andere om niet meer UFOx92s toe te voegen aan de collectie. Ik wil zelfs proberen het aantal UFOx92s terug te dringen.

Dit proberen geef ik vorm door geen Wimmetjes of moet ik zeggen wipjes te starten. Daarnaast heb ik de NYB-quilt weer uit de mottenballen gehaald. Een NYB-quilt bestaat uit blokken met bogen, waarin allemaal sterpunten zijn genaaid. De afkorting staat voor New York Beauty. Dit omdat de bogen doen denken aan het Vrijheidsbeeld. Het goed in elkaar zetten van die bogen is een lastig klusje en dat is dan ook de reden dat deze quilt tot een UFO is geworden. Iedere eerste van de maand  geef ik hier een update. Blijven proberen!

Update_003

Please use the translate button.

8 gedachten aan “WOW”

 1. Wauw dit is echt super om te lezen… mooi debuut, een hoop afkortingen erbij geleerd… en quilten is een leuke hobby (alleen niets voor mij)… en ik zou zo zeggen welkom bij de W.o.W…

 2. de quiltwereld is voor mij nu duidelijker,maar ik ga het toch niet proberen.welkom bij de wow

 3. Grappig, was ik net bij een andere ‘nieuwe’ w-o-w-ster om haar te verwelkomen mag ik nu hetzelfde bij jou doen, 2 Helma’s erbij!
  Leuk hoor!

  Ik vind het leuk dat je ook meedoet met de wow en je debuut mag er zeker zijn! Wat het quilten betreft, ik durf er niet eens aan te beginnen maar heb wel enorm veel bewondering voor mensen die het wel kunnen, wat een geduld moet je hebben zeg!

  Hoe dan ook, welkom bij de WOW en ik hoop je over 2 weken bij het volgende thema weer te mogen komen bezoeken!

  Lieve groeten uit Assen, Melody

  (PS… als je nog restjes zoekt en handboeken…. ik weet nog wel iets voor je, als je interesse hebt moet je me maar even een mailtje sturen)

 4. leuke wow Proberen ….quilten heb ik wel eens geprobeert maar het is niks voor mij.Maar des te meer bewonder ik je quilt met de sterrebogen…ik weet namelijk dat het erg moeilijk is.

 5. Ik heb het geduld niet om zoiets in elkaar te zetten. Leuk dat jij het wel een juiste vorm kan geven.

  Goed stuk tekst die aansluit bij je log.

Reacties zijn gesloten.