Studievoer

Als de datum van het inleveren van stukken nadert, heb ik behoefte aan extra snoepen. Twee jaar terug heb ik deze tik overgebracht op mijn klasgenoten. Ik heb toen een grote doos pindakaastoffees meegenomen naar school. Vorige week woensdag moest er weer het een en ander ingeleverd worden. Dat vroeg natuurlijk om een verse portie toffees. Mede op verzoek  van mijn klasgenoten heb ik een fotoserie gemaakt hoe je deze heerlijkheden zelf kan maken. Eerst een lijst met ingredixebnten.

200 gr. caramels(Lonka, vanille)

75 gr. melkchocolade

1 eetlepel melk

3 eetlepels pindakaas

2 1/2 kopje gebroken corn flakes

Ik maak altijd een viervoudig recept, dus de hoeveelheden op de foto’s zijn vier keer het lijstje hierboven. Verder spreken de foto’s voor zich.

Toch nog wat aanwijzingen. De pan zet je op een middelgrote pit met het vuur half hoog. Zorg dat je continu roert, anders loop je het risico dat het aanbrandt. Het is de bedoeling dat de chocola en caramel helemaal gesmolten zijn, voordat je de andere ingredixebnten toevoegt.  Met de keukenrol dep je overtollig vet op. Snijden kan na enkele uren, als het weer op kamertemperatuur is. Mocht je dat te lang duren, proef dan even met behulp van een theelepeltje.

Please use the tranlate button.

Pindakaas_001

Pindakaas_002

Pindakaas_003 Pindakaas_004

Pindakaas_005

Pindakaas_006 Pindakaas_007 

Pindakaas_008 Pindakaas_009

Pindakaas_010 Pindakaas_011

3 gedachten aan “Studievoer”

  1. Dat lijkt me een aanrader. Ik weet alleen niet hoe warm en hoe lang je de boel moet mengen.

    Met keukepapier haal je kennelijk het overtolige vocht weg?

    EN hoe lang moet je het laten rusten voordat je kunt gaan snijden?

  2. Ik wil even mijn moeder aanhalen:
    “Zo kun je keistenen ook lekker maken!”
    Ideetje voor Texel in September?? Niet de keistenen, maar wel jouw lekkernijen.

Reacties zijn gesloten.