Voorbereidingen.

Ik zou nog laten zien hoever ik ben gekomen met de Log cabin with a twist tijdens de midweek. Hier een foto van de drie blokken die ik heb gemaakt.

Quilten 005 
In mijn ontwerp bleken drie blokken twee keer voor te komen. Daarom heb ik van het ene blok er gelijk maar twee gemaakt. Het derde blok is het middelste blok. Boven de blokken ligt een Fingerpresser. Dit hulpmiddeltje heeft ervoor gezorgd Dat de puntjes er perfect uitzien. Ik heb nog nooit zulke nette blokken gemaakt. Dit komt ook doordat ik voor alle stukjes malletjes heb gemaakt. De afgelopen week heb ik dan ook alle gekleurde stofjes met behulp van deze malletjes gesneden.

Quilten 002 

Van alle 15 kleursetjes heb ik de benodigde aantal gesneden. Hierboven zie je de lapjes van de bruine serie. Bruine??? Ja, je kijkt naar de achterkant van de stof. Ik heb nu 15 zakjes met net zulke setjes.

Quilten 003 
Een hele berg zakjes bijelkaar. Er zitten 630 stukjes stof in. Daar ben ik dus wel even mee bezig geweest. Nu zit alles netjes in mijn ballenkoffertje. Ook de achtergrondstof en de papieren basis voor het naaien passen er in. Nu is het een kwestie van blokken naaien.

Quilten 004 
Groetjes Helma

Please use the translate button.