Workshop Oneblockwonder.

Afgelopen zaterdag heb ik samen met Miems de workshop Oneblockwonder in de Lapjesgaard gedaan. Het was een gezellige dag onder de leiding van Tineke Pluut. We moesten een stof gebruiken met een groot motief. Ik heb gekozen voor deze stof. Miems gebruikt een paarse variant ervan.

Oneblockwonder 007 
Het patroon van deze stof herhaald zich na iedere zestig centimeter. Dit wordt ook wel het rapport genoemd. Door zes keer het rapport te snijden en dan heel precies op elkaar te leggen, was het daarna een fluitje van een cent om stroken te snijden. Daarna hebben we van die stroken weer gelijkzijdige driehoeken gesneden. Hele stapels driehoeken snij je uit deze stroken.

Oneblockwonder 008 
De driehoeken moesten vervolgens aan elkaar worden genaaid tot een halve hexagon. Doordat je steeds zes dezelfde lapjes gebruikt, krijg je een kaleidescoop-effect.

Oneblockwonder 009 
Ik moet nog een hele berg driehoeken aan elkaar zetten voor ik toe ben aan de volgende stap. Als alle blokken in elkaar zitten mag ik namelijk alles gaan uitleggen tot een mooi geheel.  Nog even doornaaien dus. Meer foto's volgen later.

Last saturday Miems and I took part in a workshop Oneblockwonder. It was a lot of fun. Above you can see the fabric I used and the first pieces I put together. Now I have to put the rest of the triangles together before I can assemble a good looking lay-out.

Groetjes Helma

Eén gedachte over “Workshop Oneblockwonder.”

  1. Ziet er spannnend uit. Ik ben benieuwd naar de volgende foto’s en natuurlijk het eindresultaat.

Reacties zijn gesloten.