Strips

Vanmorgen ben ik verder gegaan met de strips. Het is gelukt er een flink aantal blokdelen uit te snijden. Het plan was vooraf om een quilt van 16 blokken te maken. Toen ik bijna genoeg delen gesneden had, bleek dat ik genoeg onderdelen uit de strata kon snijden om de extra stof weg te laten. Daarom ben ik eerst maar eens begonnen met het neerleggen van de blokken, zodat ik kon zien wat mijn voorkeur had.

Strips 001 

In deze lay-out zijn alleen de stratastukken gebruikt. Ik vond dat erg massief ogen. Het besluit was gevallen. Nu kon ik gaan spelen met deze stukken hiermee zou ik de quilt maken. En op de plekken waar niets ligt zie je de stof waar ik straks de ontbrekende delen van ga snijden.

Strips 002 
De eerste poging leverde deze lay-out op. Dat kan beter.

Strips 003 

Dit is poging twee. Op de voorgrond zie je de stof die ik voor de rand wil gebruiken. Toch ga ik nog even verder puzzelen.

Strips 007 
Dit is hem. Nu eerst nog even de rest van de strata in blokdelen snijden. Daar maak ik dan wel pannenlappen van of zo…. En toen bleek dat ik genoeg stukken had om er nog een rij aan toe te voegen. Natuurlijk moest er toen opnieuw gepuzzeld worden. Met dit als resultaat.

Strips 014 
En dan nu nog even in elkaar naaien en quilten en  hij kan aan de muur. Ik ga gelijk achter de naaimachine.

Groetjes Helma

Please use the translate button.