Reisverslag…(lang)

De reis naar Birmingham begon met een ritje met de auto richting schiphol. Daar sloot ik me aan bij een groep voor mij onbekende quilters. De enige die ik wel kende van de Lapjesgaard en de Bee was Zuzana. Met haar heb ik deze reis de kamer gedeeld. We vlogen met BMIbaby. In dit vliegtuig.

P1000569

Aangekomen hebben weer eerst onze koffers in het hotel gebracht. Vervolgens gingen we richting de tentoonstelling. Hierbij maakte we gebruik van dit gezellige blauwe treintje.

P1000571
 
De eerste dag hebben Zuzana en ik vrij over de tentoonstelling en tussen de winkeltje gelopen. Ik was overweldigt door alle indrukken. Aangezien we nog drie dagen zouden doorbrengen op de tentoonstelling heb ik de eerste dag geen foto's gemaakt en weinig inkopen gedaan. Er was slechts xe9xe9n boek dat ik echt niet kon laten liggen. Aan het einde van de middag zijn we naar de prijsuitreiking geweest. We hadden het geluk om een tafeltje te delen met de voorzitster en vice-voorzitster van het engelse quiltergilde. Een paar bijzonder aardige dames. Wat ook erg leuk was de winnares van de Best of Show is de nederlandse Janneke de Vries-Bodzinga. Dit is de quilt.

P1000800

's Avonds gingen we naar een modeshow met diner. Helaas konden we de kleding pas de volgende dag echt goed bekijken op de tentoonstelling. Echt bijzonder vond ik de Palet-hoed.

Tijdens de tweede dag kwamen we nog steeds dingen op de tentoonstelling tegen die we de dag daarvoor gemist hadden. Nu moet ik wel bekennen dat we op een gegeven moment maar wat in het wilde weg hebben rond gelopen. Hier een indruk van de grote van de zaal.

P1000802 P1000803
De dag vloog om. Met een tas vol leuke aanschaffen en zeer vermoeide voeten begaven we ons weer richting het hotel. Daarvan zijn met een deel van de groep naar een leuke eettent.  

En toen was het dag drie en had ik nog steeds geen foto's gemaakt van de quilts. Daar heb ik me deze dag eerst maar eens aangewijdt. Nu alles is bijgewerkt zijn er nog ruim 240 foto's over. En ik heb slecht foto's gemaakt van die quilts die ik leuk vond en mocht fotograferen. Natuurlijk staan de winnaars er allemaal op.  's Avonds gingen we naar een Designersupper. Eerste eten en daarna een presentatie van een aantal designers die we aan het einde ook vragen mochten stellen. Bijzonder leuk om een keer mee te maken.

 P1000809P1000805

En toen was er nog maar xe9xe9n dag over. De laatste foto's gemaakt en de laatste ponden uitgegeven. Dit is de kamer waar Zuzana en ik drie nachten hebben geslapen.

P1000814

Dit was onze badkamer.

P1000813

En na de laatste blik op de ingang van de tentoonstelling

P1000818

De laatste keer met het groene treintje

P1000570

En het vliegtuig in.  Ik heb de foto's in een apart fotoalbum geplaatst. Klik hier om ze te bekijken. Tijdens het schrijven van dit bericht kwam ik er achter dat ik nog geen foto heb van mijn aankopen. Ik zal zorgen dat ik die morgen maak.

Groetjes Helma

Please use the translate button.

3 gedachten aan “Reisverslag…(lang)”

 1. Wat leuk om je verslag te lezen Helma!
  Ik heb vanmorgen heel vroeg al een stel foto’s bekeken en vanmiddag uit t werk de hele serie.
  Erg mooie quilts hingen daar en wat fijn dat we het door jouw fotoboek het toch kunnen bewonderen vanuit de luie stoel.

  Greetz,
  Annemieke

 2. Hey Helm!

  Wat leuk om te lezen zeg.. je zei vanmiddag al dat je een verslagje had gemaakt en ik was toch wel nieuwsgierig geworden! Klinkt leuk, en leuk ook die fotootjes erbij.. 🙂

  En ik wil je nogmaals even bedanken voor voor je fantastische schilderhulp vandaag, je bent een schat!!!!

  Liefs, Marg

Reacties zijn gesloten.