Kaart voor de tentoonstelling…

Speciaal voor de tentoonstelling hebben we een kaart gemaakt waarop we naast een lijst met alle quilts ook een stukje over onszelf hebben geschreven. En dan met name over onze hobby. Hieronder kan je de tekst lezen die ook op de kaart staat. De foto’s boven de tekst zijn onze laatste quilts. De foto’s onderaan zijn onze eerste quilts.

   

Moeder-Dochter Tentoonstelling  in de Lapjesgaard oktober en november 2011

Onze quiltgeschiedenis.

In 1995 gingen Miems (moeder) en Helma (dochter) voor een familiebezoek c.q. vakantie naar de Verenigde Staten. Daar werden de stoffen aangeschaft voor Helma’s eerste quilt. Zonder enig idee van patronen of een concreet plan werd er een serie lapjes bij elkaar gezocht. Terug in Nederland moest er een plan worden gemaakt. Een advertentie in de Marion (kledingpatronenblad)  voor een workshop Log Cabin in een quiltwinkel in Haarlem bood uitkomst. Hier leerden we onder andere  om stof te snijden in plaats van te knippen.  Na de workshop hebben we menig Log Cabin blok gemaakt.

Verder maakte we gebruik van het boek Block Party. Hierin staan 120 blokken die allemaal even groot zijn en waarbij van ieder blok een snij- en naaischema staat. We hebben ons hier een flink aantal jaren mee vermaakt zonder verdere lessen of workshops te volgen.

Pas in 2005 kwam daar verandering in. Helma kreeg een workshop voor haar verjaardag cadeau. Een geheel nieuwe techniek Tifaifai. Sinds die tijd zijn we steeds vaker samen of alleen naar een workshop gegaan. We vinden het een leuke manier om nieuwe technieken aan te leren of om zo met een quilt te starten die al een tijd op onze verlanglijst stond. Het leuke van het samen volgen van een workshop is dat we wel de zelfde quilt maken, maar ieder toch weer op zijn eigen manier. We hebben de quilts in de tentoonstelling zo opgehangen dat de resultaten van dezelfde workshop bij elkaar hangen.

In september 2008 ging Helma voor het eerst naar een quiltmidweek op Texel. Inmiddels gaan we twee keer per jaar samen.  We genieten van de goede verzorging van het hotel en de vrijheid om de hele week alleen maar met onze hobby en passie bezig te zijn.

   

 

Groetjes Helma