Advies gevraagd.

Wat zouden jullie kiezen? Over enkele weken wordt ik weer een jaartje ouder. En er is me gevraagd wat ik voor mijn verjaardag wil hebben. Nu hebben we als familie de gewoonte om allemaal een duit in het verjaardagspotje te doen, zodat de jarige ook kan kiezen voor een groter cadeau. En dan nu de keuze. Op mijn wensenlijstje staan twee zaken die allebei binnen het budget vallen, maar ik weet niet wat ik moet kiezen.  De ene mogelijkheid is een quiltringstandaard, zoals hieronder op de foto. De andere mogelijkheid is de ontwerp software EQ7.

Mijn afwegingen zijn op dit moment als volgt.

De standaard zou me weer aan het handquilten kunnen krijgen. Op dit moment is het ongeveer vijf jaar terug dat ik een quilt met de hand heb doorgequilt. De eerste quilt die ik met de hand zou willen quilten is de Variahexagonnen, omdat ik die tot nu toe ook helemaal met de hand heb gemaakt. Nadeel van handquilten blijft wel dat het veel meer tijd kosten dan machinaal quilten en dat vind ik ook leuk om te doen. De grote vraag is dus ga ik de standaard genoeg gebruiken of wordt het een sta in de weg.

Wat betreft de ontwerpsoftware. Ik heb jaren terug EQ5 aangeschaft en daar ook best intensief gebruik van gemaakt. Wel moet ik bekennen dat ik enkele weken terug pas EQ5 op mijn huidige computer heb gezet om een quiltontwerp verder uit te puzzelen, maar dat is dus het eerste wat ik er sinds jaren mee heb gedaan. De afweging hier is dus hoeveel meer kan EQ7 ten op zichten van EQ5 en ga ik daar dan vaker gebruik van maken.

Wat zouden jullie vragen? Of wat vinden jullie dat ik moet vragen? Laat het me weten.  Iedereen die iets van zich laat horen op dit bericht maakt kans op een aardigheidje!

Handtekening

6 gedachten aan “Advies gevraagd.”

 1. Tja moeilijke keuze. Ik heb geen ervaring met de software dus kan daar geen mening over geven. Heb wel ervaring met handquilten maar niet met zo’n standaard. Als je de standaard niet of weinig gebruikt om mee te quilten, kun je hem ook voor de sier met een quilt erover gebruiken. Succes met je keuze.

 2. Ik gebruik EQ al jaren en heb besloten om mket coor EQ7 te gaan. Ik vind er weinig nieuwe dingen inzitten die ik zou kunnen gebruiken. De grote klapper van EQ7 is dat je een foto kan gebruiken om er een quilt me te maken. Ik maak eigenlijk alleen maar quiltontwerpen en blokken in EQ en die kan ik op maat voor mijn klanten uitprinten (zoals bijv. de huisjes). Wat betreft de quiltstandaard, heb je die al eens geprobeerd? Niet iedereen vindt het fijn om ze te gebruiken. Net zoals zo’n quiltbok waar je je quiltring op kan leggen en er dan voor gaat zitten om te quilten. Kreeg er pas nog een van een klant en ik er ook nog eentje van mijn moeder.
  Moeilijke beslissing dus, is deze EQ versie echt iets voor jou of gebruik je net als ik toch niet alle opties? En kan je zo’n standaard van iemand lenen voor bijv. een weekje zodat je kan zien of het iets voor je is?
  Lang verhaal,hoop da je er iets aan hebt. Mocht je nog een quiltbok zoeken heb ik nog een gratis exemplaar voor je :-))
  Groetjes
  Marina.

 3. Hallo Helma, Ik zou voor de standaard kiezen. hahah Maar ik ben jij niet. Dus is een lastige keuze. Ik heb EQ5 en ik pieker er niet over om 7 te nemen. Is leuk om af en toe mee te spelen. Maar ik ben een handquilters en ik heb de Jasmine als quiltstandaard. Handquilten geeft een mooie sfeer aan een quilt. Tja…nu ben je er nog niks mee opgeschoten denk ik?
  Groetjes Ansje

 4. Moeilijk voor je ….. . Ik kan je niet echt helpen , alleen ik heb zo’n standaard nooit gemist , met zo’n gewone ring kun je overal gaan zitten , staat je nooit in de weg , zit je niet zo echt te wèrken , je hoeft er niet mee te sjouwen ……… maar je hebt aan dit gepraat in feite niks ! Dus , veel groetjes , prettige verjaardag en succes bij het kiezen ,Rini
  P.S ” Bij twijfel onthoudt U ” …………………. Tòch een advies ???

 5. Hoi Helma,

  Als ik zou mogen kiezen, zou ik voor de quiltring gaan. Maar je moet wel eerst eens proberen of je er wel lekker achter zit.
  Een vriendin van me heeft laatst zo’n standaard in Vijfhuizen gekocht en is er helemaal blij mee.
  Met quiltsoftware heb ik persoonlijk niets.
  Succes met kiezen.
  Groetjes van Corrine.

 6. Aan mij heb je niks.

  Ik heb met het computerprogramma QE5, nog nooit wat gedaan. (blader liever in een boek voor een idee) en….ik heb geen ervaring met een quiltstandaard.
  Ik zit altijd schuin op de bank te quilten met het oog en oor op de TV, dus…zo’n poot tussen mijn benen? Tja of dat nu zo handig is?

  Ik ga voor optie C (die moet je nog bedenken!)

  grinnekende groetjes

Reacties zijn gesloten.