Tutorial Ohio-star

De reden dat ik de BOM Christmas fun niet eerder af heb gemaakt, ligt in die leuke sterblokjes. Ik zag er tegen op om met die kleine driehoekjes aan de slag te gaan. Gelukkig heb ik nu een manier gevonden die ik prettig vind en nette sterren oplevert. Dit methode zal ik hier met jullie delen.

Allereerst dit zijn de vierkantjes die je nodig hebt voor één ster. Vijf kleine vierkanten ( 1 1/2 inch) en vier grote ( 2 1/4 inch)

Ik heb op mijn naaimachine de inchvoet geplaatst. Hiermee kan ik makkelijk de 1/4 inch naad naaien.

Voor je gaat naaien, markeer je twee grote vierkanten met een diagonale hulplijn.

Hierna leg je twee grote vierkanten met de goede zijden op elkaar. En naait ze twee keer, zoals op de foto’s.

Hierna is het tijd om de genaaide vierkanten in vieren te snijden. Hier zie je hoe precies.

De driehoeken die je nu hebt, vouw je netjes open. Ze steeds twee verschillende aan elkaar, zodat je vier vierkantjes krijgt.

Ik heb deze vierkantjes eerst netjes op maat gesneden. Hierna maak je drie rijtjes van drie blokken. Die rijtjes naai je vervolgens aan elkaar om je ster compleet te maken. Op de foto zie hoe is de rijtjes speld voor ik ga naaien.

Het resultaat is een 31/2 inch Ohio-star.

Handtekening

 

Eén gedachte over “Tutorial Ohio-star”

Reacties zijn gesloten.