Experiment geslaagd?

De Kyoto Garden quilt is doorgequilt. Voor de rand heb ik een experimentje bedacht. Allereerst heb ik het blok van de middelste rand tot een quiltpatroon gemaakt. Hiervoor heb ik het blok op een papiertje getekend. Dit heb ik gelamineerd. Vervolgens ontdaan van de vier vliegervormen. Daarna heb ik het laminaat zo geknipt dat ik de mal makkelijk kon positioneren op de quilt.

Daarna met witte pen de quilt gemarkeerd.

Tot zover is het experiment geslaagd. Eenmaal klaar met markeren, ben ik begonnen met het meanderen van de zwarte rand met zwart garen. Hierbij heb ik de vliegers vrij gelaten. Ik hoopte dat na het quilten de vlieger duidelijk omhoog zouden komen in de rand. Dat lijkt nu niet het geval. Wellicht wordt het beter als de quilt gewassen is. Anders volgende keer beter.

Handtekening

Eén gedachte over “Experiment geslaagd?”

  1. Bijna goed, om het gewenste effect te bereiken moet je echt ook alle getekende vliegers op de lijnen doorquilten, dan puffen ze het mooist op.
    Succes!!!
    De mijne ligt nog steeds te wachten op dubbelen en quilten, zal wel aan najaarsklusje worden.

Reacties zijn gesloten.