Nieuw quilthulpmiddel: de vriezer.

De oplettende lezer zal gemerkt hebben, dat ik de afgelopen week niet achter de naaimachine heb gezeten en ook amper een naald ter hand heb genomen. Ook ik heb wel eens een quiltdipje. Nu een week verder ben ik toch weer aan het rommelen met naald en draad. Echter het eerste dat ik heb gedaan is mijn minikerstquilt een paar uur in de vriezer geleggen.  Na het vaststrijken van alle mini onderdeeltjes waren mijn lijnen verdwenen. Ik heb getekend met de Frixion-pen van Pilot, die hoort te verdwijnen na strijken. Door de quilt in de vriezer te leggen, komen de lijnen weer terug. Daardoor was het voor mij een fluitje van een cent om de details te borduren. Inmiddels is het quiltje voorzien van een laagje voile en zit de rand er aan. Nu moet er alleen nog worden doorgequilt en gestreken.

Mocht je willen zien hoe het quiltje eruit zag voor de vriezer behandeling klik dan hier

Handtekening

 

2 gedachten aan “Nieuw quilthulpmiddel: de vriezer.”

  1. oh het gaat er dus echt uit ben ook met een stitcherie bezig en heb ook deze pennen gebruikt. heb je aan de voor kant of achterkant gestreken ???

Reacties zijn gesloten.