Het vier gangen menu.

Zaterdag begon met een tripje naar de supermarkt om de laatste ingrediënten in te slaan. Al snel na de start van het koken zag de keuken er zo uit.

Het eerste gerecht waar ik aan werkte was het dessert. Een taart die na het bakken moest opstijven in de koelkast. Hier zie je hem in aanbouw.

Aan het begin van de avond was nog niet alles helemaal zover klaar als ik had gewild. Gelukkig hielp mijn zus met het dekken van de tafel.

Ondertussen zetten ik de spullen klaar voor het eerste gerecht. Links op de foto zie je de Bruschetta die we bij de Cava (spaanse champagne) hebben gegeten.

De eerste gang bestond uit salade met geitenkaasmousse en rabarbercompote.

Daarna volgde groene asperge soep met hüttekäseballetjes.

Beide gerechten waren heerlijk. De hele avond werden deze gerechten vergezeld van heerlijke wijnen verzorgt door mijn oudste broer. Dat maakt een maaltijd als deze wel helemaal compleet.

Toen moest ik nog even hard aan de slag met de hoofdgang. Hierbij had ik gelukkig ook de nodige assistentie zodat het allemaal soepel verliep. We aten Beef wellington met wortel en witlof.

Daarna kwam het dessert. De eerste stap was natuurlijk de taart uit de vorm krijgen.

Zo zag het eruit met de vorm. En toen ging de ring eraf.

Hij blijft netjes in model. Nu maar hopen dat ik er nette stukken van kan snijden. Dit is het toetje. Citroenrabarbertaart met aardbeiencoulis.

Tot slot werd de avond afgerond met koffie, thee en de eerste paaseitjes.

Handtekening

 

4 gedachten aan “Het vier gangen menu.”

Reacties zijn gesloten.