Pierewaaien op Texel.

Miems en ik zijn inderdaad op Texel. Deze keer een heel weekend voor dat de midweek start. Nu kunnen we uitgebreid het eiland verkennen. Tijdens vorige midweken vonden we het zonde om onze kostbare naai-tijd te besteden aan pierewaaien. De dag begon met een bezoekje aan de vuurtoren.

Miems heeft last van hoogtevrees, dus hoefde ik geen trappen te lopen. Daarna hebben wat inkopen gedaan in Den burg, maar daar heb ik geen foto’s gemaakt. Er zaten ook bijzondere aankopen tussen, maar daarover later meer. Inmiddels was het de hoogste tijd voor een hapje eten. Op naar Oude schild. Dit kregen we voor geschoteld op het terras van een café in de haven.

Dit was ons uitzicht terwijl we zaten te smullen.

Vervolgens zijn we het museum Kaap Skil getogen. Midden in het museum staat deze molen.

Verder een paar vissershuisjes met deze mat voor de deur.

In het volgende huisje ontdekte ik in een hoekje een klassieker. Door ver naar voren te leunen kon ik hem net op de foto krijgen.

Miems vertelde mij waar dit spiegeltje voor diende. Tot mijn verbazing is het een voorganger op het moderne spionnetje.

In een ander gedeelte lag een uitgebreide jutterscollectie. Naast de boeien, flessen, helmen enzo, zag ik dit. Onvoorstelbaar dat dit uit de zee komt.

Dat je niet alleen naar beneden moet kijken, bleek wel in de ruimte waar we even een kopje thee dronken. Dit hing aan het plafond.

Op de eerste verdieping konden we zien wat de archeologen onder water aan schatten opgraven. Deze verzameling vingerhoeden trok mijn aandacht.

De eerste dag om het eiland te verkennen is om gevlogen.

Handtekening