Nieuwe uitdaging.

Op het internet worden regelmatig projecten gepromoot. Meestal vergeet ik ze weer snel, maar de 100blocks in 100days met het boek van Tula Pink bleef hangen. Als je alle details wil weten klik dan Hier!

Ik ga niet deelnemen aan de wedstrijd, alleen al omdat ik geen instagram-account heb, maar ook omdat mijn doel is om de blokken te maken en dit een goede stimulans is. Het boek van Tula heb ik namelijk al enige tijd in huis.

Naast heb boek moet ik natuurlijk ook stof gebruiken. Al bladerend door het boek viel mij op dat ieder blok in 1 kleur in verschillende nuances is gemaakt. De afgelopen periode heb ik nadat de quilts na de nieuwe eigenaar was vertrokken veel resten weer gesorteerd in de gewone bakken, maar ook in de restbakken. Mijn systeem is per kleur gesorteerd. Daar ga ik dus mee aan de slag.

Om het niet helemaal vrijblijvend te maken, wil ik wel de startdatum en daarmee ook de einddatum van de wedstrijd volgen. Dat betekend dat Blok 1 op 7 juli klaar moest zijn. Die datum was voor mij niet echt handig, maar de blokken zijn niet zo ingewikkeld dat inhalen onmogelijk is.

Blok 1.  De lapjes komen uit de rode bak. Het lapje met de witte hartje is ooit gebruikt voor een tas en fossil fern die erom heen zit, komt uit de quilt voor mijn ouders.

Blok 2 De lapjes komen uit de roze bak. De stofjes met witte stippen komen uit de quilt die Sara voor zichzelf heeft gemaakt.

Blok 3 De lapjes komen uit de blauwe bak. Het midden is de achterkant van de andere quilt voor mijn ouders. Verder is het middelste streepje een van de eerste stofjes die ik ooit in een quilt gebruikte.

Blok 4 De lapjes komen uit de oranje bak. De stof met witte bloemetjes op de hoeken komt ook uit de quilt van Sara.

Het gebruik van de restbakken maakt dat ik aan allerlei oude projecten denk. Morgen verder.

Groetjes Helma

 

Eén gedachte over “Nieuwe uitdaging.”

Reacties zijn gesloten.