Komt het zien, komt het zien…….

Ik wil jullie dit nieuwtje uit onze plaatselijke kerkbrief niet onthouden.

Quilttentoonstelling door Miems en Helma de Jong.

Tijdens een reis naar familie in de USA in 1995 werden de eerste lapjes en boeken gekocht. Sinds die reis is deze hobby een steeds groter deel van het dagelijks leven van Helma en Miems geworden. Er gaat geen week voorbij of er zijn wel een paar lapjes aan elkaar genaaid of een top, vulling en achterkant doorgequilt. De eerste quilts van Miems en Helma zijn op de tentoonstelling te zien, die hebben ze zelf gehouden, maar vele stukken zijn aan familie en vrienden weggegeven. Toch is er nog genoeg om te laten zien, want lang niet alles wordt voor anderen gemaakt. Er zijn quilts groot genoeg om in de zomer lekker onder te slapen, quilts voor op de bank of als speelkleed op de grond. Quilts die echt gemaakt zijn als wandkleed aan de muur. Miniquilts voor in een speciaal quilthuisje, tassen in alle maten en vormen en nog veel meer. Natuurlijk vinden we het leuk om iedereen van  onze hobby te laten genieten, maar dat doen we niet zomaar. Zoals al vaker in de kerkbrief te lezen was, voert de Diaconie actie tegen de kinderarbeid in de kledingindustrie in India, door middel van het steunen van de Hulporganisatie SAVE. Daarom vragen we een entree van € 2,50 per persoon voor de tentoonstelling, dat ten goede komt aan SAVE. Koffie,thee en Limonade met wat lekkers gratis.

Verder zijn er loten te koop á €1,. Hiermee maakt u kans op het winnen van een eigen quilt. Mocht u na het zien van alle mooie werkstukken zelf de eerste stappen willen zetten. Tegen een kleine vergoeding zijn er starterspakketjes aanwezig en Miems en Helma helpen je graag op weg om hier gelijk aan te beginnen.

Waar: kleine vergaderzaal van de Poterne (Achter de Verbondskerk Vijfhuizerweg 969 te Vijfhuizen)

Wanneer: 28 oktober, 4 en 11 november 2018

Hoe laat: na de kerkdienst tot 15.30uur.

Graag tot dan

Groetjes Miems en Helma.

En omdat ik een bericht zonder plaatje of foto niks vind, een foto van een vrolijke papegaaienquilt van Miems.

Groetjes Helma

Eén gedachte over “Komt het zien, komt het zien…….”

  1. Wat leuk om zo je hobby te delen. Niet in kleine kring maar met de opbrengst de wereld over.

Reacties zijn gesloten.