Met alle beperkingen rond Corana, was het toch mogelijk om het jaarlijkse Hemelse Modder Diner te organiseren. Mijn zus Marrigje en haar man Dirk-Jan hebben voor een bijna veganistisch menu gekozen. Dat begon met een borrel van zelfgemaakte humus en geroosterde noten met cajunkruiden.
Hier volgde een Witlofsoep met kervelolie, oesterzwammen en kastanjes op.
Het tweede voorgerecht Was een pastei gevuld met ragout van venkel, wilde Camarque-rijst, tuinbonen en kapucijners met een salsa van dille en waterkers.
Het hoofdgerecht bestond uit Gepofte knolselderij met aardpeercrème, geroosterde Amsterdamse ui, puylinzen, bospeen en rode-portsaus.
Het dessert moest worden geschroeid met een keukenbrander. Dit is het plaatje in het boek.
En hier wordt de laatste hand aan onze versie gelegd.
En zo ziet de taart er bij het serveren uit. Om je vingers bij af te likken.
Alles bij elkaar heerlijk eten en goed gezelschap. Of te weel een geslaagde avond. Volgend jaar mag ik weer de keuken in.
Groetjes Helma