Mysterie onthult.

Tijdens de vierde bijeenkomst van de mysteriequilt werd er onthult hoe alle onderdelen aan elkaar moesten worden gezet.Zelf heb ik geen fototoesel meegenomen. Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Marina. Dit is het voorbeeld van Marina.

Japke heeft er voorgekozen om tussen alle fourpatches en molentje één stof te gebruiken. Hier heeft ze even een stukje uitgelegd.

Ook Bertine koos voor één tussen stof.

Hoewel ik nog bezig ben met het maken van de molentjes, heb ik toch al een stukje uitgelegd, zodat je kan zien hoe het ongeveer gaat worden.

Nu snel achter de naaimachine.

Handtekening

Ik zie molentjes.

Het is volgende week zondag tijd voor de derde bijeenkomst van de mysterie-quilt. De hoogste tijd om aan de slag te gaan met de opdracht van de vorige keer. We hebben 388 vierkantjes nodig die bestaan uit twee driehoeken. Daarvan moeten 96 molentjes en vier andere blokken worden gemaakt. Een pittige klus. Inmiddels heb ik alles gesneden en zijn de vierkantjes klaar om verwerkt te worden tot molentjes. Ook daar heb ik een klein begin mee gemaakt. Er zijn er zes klaar, nog 90 te gaan. De vier andere blokken zie je links op de foto. Deze week hoef ik me niet te vervelen.

Handtekening

Mysterie deel 1.

Gisteren was het de eerste van vijf bijeenkomsten voor het maken van een mysterie. We kregen aanwijzingen over hoeveelheden stof in medium/donker/licht. Verder is er nog een focusstof nodig, maar verder hadden we geen idee wat er ging gebeuren toen we gisteren binnenkwamen. Nu een dag later zijn we nog niet veel wijzer. De eerste opdracht is het kamen van 190 four patches. De bloemetjesstof is mijn lichte stof. Die ik combineer met geel/oranje en roze. Later komt daar de focuskleur paars bij. Ik ben begonnen met wat gele four patches. Aan het einde van de middag stond de teller op 23 stuks. Voorlopig ben ik dus nog wel even bezig.

Handtekening