Simpel

Half maart heb ik na de kwalificatiesok een simpele sok opgezet. Inmiddels ben ik voorbij de hiel. Het is altijd weer een verrassing hoe het garen er in een sok gaat uit zien. Ik koos voor een patroon waar op de voorkant wel een motief met rechte en averechte steken zit.

De achterkant van de sok is wel glad. Een leuke sok met gezellig streepjes garen.

Groetjes Helma

Fotosessie.

Het is gelukt om half twaalf waren mijn sokken gebreid. Daarna volgt een fotosessie, het maken van een projectpagina op ravelry en tot slot het mailen naar de moderaters. Waarna het wachten op goedkeuring start.

Eerst de foto’s. Van de zijkant met een centimeter.

En ook eentje van de andere zijde.

Daarna een foto van de achterkanten.

En natuurlijk ook een foto van de voorkant. Het is jullie misschien opgevallen dat de tenen een afwijkende kleur hebben. Voor de allereerste keer dat ik sokken brei, was een bol van 100 gram niet genoeg om deze sokken volgens de eisen van de wedstrijd te maken. Daarom heb ik ze afgemaakt met een afwijkend garen. Als je goed kijkt, zie je een paar steekmarkeerders en een oranje hulpdraad. Als de sokken zijn goedgekeurd, ga ik de tenen uithalen, tot de hulpdraad en vanaf daar gelijk een teen breien. Op die manier zijn de sokken op mijn maat en niet voor iemand met maat 45. Ik verwacht dat ik dan net genoeg garen zal hebben als ik ze verklein naar mijn maat, maar nu eerst wachten op de goedkeuring.

Groetjes Helma

P.S. De goedkeuring was er binnen tien minuten.

Heel veel kralen.

Het gaat de goede kant op met de tweede ronde sokken. Het patroon heet All the B’s en bevat naast de kralen op de boord nog meer kralen. Verder een motief met kabels en gaatjes. Het is dus erg op letten, waar je bent in het patroon.

Na twee dagen breien heb ik twee beendelen klaar en bij de sok op de foto is ook de hiel klaar. Tijd voor een pauze. Morgen verder.

Groetjes Helma

De tweede ronde…

Amper was de tijd voor de eerste ronde verlopen of de tweede ronde van Sockmadness ging van start. Het is een uitdagende sok. Het begint al bij de boord. Met restgaren maak je een tijdelijke opzet. Waarna je kralen op je garen rijgt en volgens instructie gaat breien.

Na een tijdje ziet je boord er dan zo uit. De kralen zitten binnen in.

Als de boord af is kan de tijdelijke opzet worden verwijdert. En dan komt er een bijzonder geheel te voorschijn.

Groetjes Helma

Opgepakt.

Half februari liet ik jullie het treurige resultaat van mijn geheime sok project zien. Ik had de eerste sok bijna helemaal uitgehaald, omdat het been te krap was. Toen ik de sok na de kwalificatiesokken voor sockmadness, weer oppakt, kwam ik tot de conclusie, dat ik beter helemaal vanaf het begin weer kon starten. En dat heeft nu geresulteerd in een nieuwe start die steeds door mijzelf wordt gepast. Dit met het idee, dat als ik er in kom, de ontvanger ze ook zal passen.

Groetjes Helma

Door naar ronde 2

Het heeft wat hoofdbrekers gekost, maar ze zijn klaar. Na de eerste toeren, de steekmarkeerders gepakt, zodat ik makkelijk kon zien met welke toer ik bezig was.

Toen ik bijna een been afhad, waar ben ik aan begonnen. Gelukkig was de hiel niet al te ingewikkeld.

En na de eerste sok was het vooral goed opletten aan het begin dat ik het spiegelbeeld maakte. Tot slot een fotosessie en de administratie voor de wedstrijd.

foto met centimeter om de maat aan te tonen.
de hart/boom zijde.
De andere zijde.

Na het insturen is het dan afwachten of je ook echt hebt gedaan wat er verwacht wordt. Drie kwartier later kwam het verlossende woord. Ik ga door naar de volgende ronde.

Groetjes Helma

Van Start.

Sockmadness is nu echt begonnen. We zijn ingedeeld in teams en in totaal zijn er ruim 1500 deelnemers aan de wedstrijd. Ikzelf zit in team Zosmal. En na het bekent maken van de teams volgde al snel welke materialen we nodig hebben voor het eerste patroon. En dan begint het wachten. De regel is dat na de publicatie van de benodigdheden het patroon uiterlijk na 48 uur gemaild wordt, maar je blijft natuurlijk kijken of het niet eerder er al is. Na zes uur wachten konden we van start. Dit is mijn beginnetje.

Groetjes Helma

En dan…

Het was lastig kiezen, maar ik het eerst de tenen van de wedstrijd sokken aangepast. Dat wil zeggen, uitgehaald tot het hulpdraadje en vanaf daar gelijk een nieuwe teen gebreid.

Nu kan ik deze sokken lekker zelf dragen.

En toen waren mijn handen leeg. Ik had geen zin in een vaatdoek, de trui moet eerst gepast worden en de andere sokken die er nog liggen, zijn net even te ingewikkeld voor dit moment. Dus…… met nog genoeg lege naalden en garen begin je gewoon een nieuw paar.

Groetjes Helma

Door naar de volgende ronde.

Wat ik jullie niet heb laten zien, is dat ik beide sokken tegelijk ben gestart. De tweede sok had ik op een extra naald samen met de eerste opgebreid tot en met de hiel. Hier even een foto van de beide benen.

Na de hiel heb ik eerst een sok afgemaakt. En gisteravond heb ik hard doorgewerkt en de tweede sok ook gebreid. Dan volgt er een fotosessie, zodat ze kunnen worden goedgekeurd.

Een foto van de beide zijkanten met een centimeter om de lengte aan te tonen.

De andere zijkanten

Een foto van de hielen en dan zet je alles in je projectpagina op Ravelry. Vervolgens stuur je de mail dat je klaar bent. Het is daarna afwachten of ze goedgekeurd worden. Deze keer hoorde ik een uurtje later dat ze goed zijn en kreeg ik bovendien het bonuspatroon. Dat ga ik nu niet breien. Eerst verder met andere projecten die deze week stil hebben gelegen.

Groetjes Helma.

Een dag later…

Het patroon vraagt wel wat vaardigheden van mij, die ik tot voor kort niet had. De opzetrand wordt namelijk om een breinaald heen gehaakt. Ik brei rechtshandig, maar haak linkshandig.

Nu heb ik het geluk, dat ik in de afgelopen periode Liza en Frederiek rechtshandig heb leren haken, en daarom het ikzelf ook geoefend met rechtshandig haken. Resultaat, als ik maar langzaam genoeg ga, kan ik het.

Inmiddels bezig met een bijzondere hiel.

Groetjes Helma

Verdubbeling.

En toen waren mijn sokken met kralen klaar. Ik kan gelukkig wel breien met mijn verwonde duim.

Tracey vroeg bij het vorige bericht over deze sokken naar de kleur van de kralen. Het zijn de rode kralen uit een roze/rode mix. Ik vond namelijk dat het wel mocht opvallen, als ik al die moeite nemen om kralen toe te voegen, zou onzichtbaarheid onwenselijk zijn. Op de foto zie je zowel de mix als de rest rode kralen. Verder heb ik eerst met behulp van dental floss de kralen op de breigaren geplaatst, de haaknaald die ik later aanschafte bevalt me beter.

Het viel mij nu pas op dat de sokken op de foto bijna wit lijken, daarom deze foto. Rechts echt wit en links het garen van de sokken.

Groetjes Helma