Passen.

Miems was het klassieke witte kousje begonnen te breien zonder dat er een plan was voor wie ze zouden zijn. Tijdens de afgelopen logeerpartijtjes kwam ook Sofie een dagje langs. En op het oog leek het kousje in de maak wel geschikt voor haar. Om het zeker te weten moest er even gepast worden. In dit geval met breipennen en al.

IMG_1779

Nog even een teen er aan en nummertje twee maken en dan kunnen ze gedragen worden.

Groetjes Helma

Voor de winter.

Het is gelukt om de tweede sok van het patroon Zarathustra af te maken. Het was laat toen ik ze af had, maar toch een poging om ze aan mijn voeten te fotograferen.

IMG_1372

Omdat ik niet tevreden was over de kleuren, vandaag overdag een nieuwe foto gemaakt, maar vanwege de warmte niet aan mijn voeten.

IMG_1381

En nu deze sokken klaar waren en ik een simpel paar op de pennen wil hebben, ben ik met een nieuw paar gestart. Het wordt een simpele sok, maar met een kleine twist. Patroon heeft Giddy as a goat.

IMG_1390

Groetjes Helma

Weggegeven.

De sokken waar ik bij het maken van de hiel een noodlijntje nodig had zijn klaar en aan Marina weggegeven. Zij houdt erg van uilen, dus toen ik dit sokkenpatroon zag, moest ik ze maken.

IMG_1304

De uiltjes zie je nog beter in deze detail foto. De ogen zijn kraaltjes. Dit was wel een kleine uitdaging, omdat ik nooit eerder kralen in een breiwerk had verwerkt.

IMG_1305

En dan wist ik niet precies haar schoenmaat, dus het was een beetje gokken hoe groot de sokken moesten worden. Gelukkig passen ze en volgens Marina zitten ze heerlijk. De zachte merino-wol breide heerlijk, zelf ik die niet tegen wol kan, vond het zalig aanvoelen.

197a352d-fd61-4489-a77e-1887c83f461e

Groetjes Helma

Noodlijntje.

Het breien van twee sokken tegelijk gaat meestal zonder problemen. Soms kom je er toch achter dat het niet gaat zoals de bedoeling. Na de kleine hiel van de eerste sok had ik ook de eerste helft steken moeten opnemen. In plaats daarvan ben ik aan sok twee begonnen. Nadat ik die sok zover had dat ik verder wilde met sok een, liep ik tegen het probleem aan dat mijn draad nu geheel op het verkeerde punt bungelde. Even dacht ik er over om sok twee helemaal terug te schuiven, de steken op te nemen, en sok twee weer over te zetten. Gelukkig bedacht ik voor ik dit plan kon uit voeren, dat ik ook een extra rondbreinaald kon pakken en daar de steken tijdelijk opzetten. Bij de volgende ronde brei ik ze dan gewoon weer mee op de oorspronkelijke naald. Resultaat twee rondbreinaalden en twee sokken.

IMG_1270

Groetjes Helma

Het vervolg…

Toen zaterdag het aantal sokken op de pennen was vermindert tot twee, kon ik het niet laten om te starten met een nieuwe uitdaging. Sokken met kralen. De patronen die werden voorgesteld in TDS aardig, maar ik heb toch iets anders gekozen. Ik had vrijdag al kralen besteld en toen ik zaterdag thuis kwam was het tijd om een goede combinatie te maken.

IMG_1259

Inmiddels heb ik een begin van de eerste sok. Ik heb gekozen voor de roze/rode mix van kralen.

IMG_1261

En tijdens mijn zoektocht kwam ik nog een ander fantastisch patroon tegen. Deze sokken ga ik cadeau doen. Dus laat ik alleen het beginnetje zie.

IMG_1263

Het resultaat van een week hard breien is dus beginnen met vier projecten. Op vrijdag nog twee projecten over hebben. En zondag staat de teller weer op vier.

IMG_1262

Groetjes Helma

Sokken.

Allereerst een paar goede foto’s van de mystery sokken. Het totaal plaatje.

IMG_1251

Een close-up van de voet.

IMG_1252

En tot slot een foto van de zijkant.

IMG_1253

Verder heb ik inmiddels een sok van het patroon Zarathustra af.

IMG_1256

Ook hier een foto van de zijkant.

IMG_1255

Op naar de tweede sok.

Groetjes Helma

Waarom niet?

Het warme weer heeft een bijzonder effect op mijn hersenen. Gisteren een naaldje vergeten, vandaag alleen de tas met nieuwe bollen garen meegepakt. Ja, en wat doe je dan? Natuurlijk startte ik gewoon een nieuwe sok. Dit is het beginnetje.

IMG_1219

Het aantal sokken waar ik aan bezig ben is nu wel tot een maximum gegroeit. Twee weken geleden startte ik deze ‘makkelijke’ sokken.

IMG_1222

Ruime een week geleden starten ik deze mystery sokken.

IMG_1220

Met de twee projecten van gisteren en vandaag is de teller van twee weken terug 0 naar 4 gesprongen. Hier zie je ze allemaal bij elkaar. Ik ga snel verder breien.

IMG_1223

Groetjes Helma

Naaldje…

Vandaag mocht ik voor het eerst weer een dagje de winkel in Den Dolder runnen. De komende drie weken ben ik op vrijdag en zaterdag in de quiltwinkel te vinden. Nu verwachtte ik vanwege de hitte een rustige dag. Om me niet te vervelen had ik mijn breiwerk meegenomen. Dom genoeg had ik alleen mijn kabelnaaldje thuis laten liggen en daarom kon ik na een paar toeren niet meer verder.

Gelukkig had ik wel alle materialen bij me om een sok te starten die op een ongebruikelijke manier wordt gemaakt. Dit is de start.

IMG_1221

Morgen maar kijken aan welke sokken ik verder ga.

Groetjes Helma

Te warm

Met de hitte van dit moment komt er weinig uit mijn handen. Het enige dat ik nog op pak is mijn sokkenbreiwerk. Natuurlijk hebben die sokken geen haast. Ik zal ze toch pas in het najaar gaan dragen, maar iets anders doen zit er op dit moment niet in. Inmiddels zijn de mysterysokken gevordert tot de voet. Op naar de teen.

IMG_1213

Groetjes Helma