Achterkant….

Vandaag stond er een paar lessen in Den Dolder gepland. Het logeerpartijtje ging ook door. Lotte had nog een verjaarspartijtje, maar Gijs ging gezellig mee naar de quiltwinkel. Daar heeft hij lekker zitten tekenen en met een stickerboek gewerkt. Bovendien heeft hij mij fantastisch geholpen met het uitzoeken van de achterkant voor de Cadance Court. De foto is met kunstlicht gemaakt, dus de kleuren zijn heldere dan nu te zien.

IMG_1751

Groetjes Helma

Alsnog….

De eerste deadline was net iets te vroeg, maar nu voor volgende maand ruim op tijd. De top van de Cadance Court is klaar.

IMG_1733

Klein minpuntje is wel dat door al mijn inspanningen mijn lijstje met tops die ik machinaal wil doorquilten weer gegroeid is tot 14 stuks. Daarnaast liggen er nog twee tops die ik met de hand wil doen, maar dat gaat zeker nog niet gebeuren als het andere lijstje niet korter wordt. Dus hup aan de slag.

Groetjes Helma

Bijna…

Nu ruim een week geleden was de UFO-bee. Ik had opgegeven dat ik de top van Cadance Court in elkaar zou zetten. Dit is de foto die op de beeavond genomen is.

b25f2c48-7a9e-4eca-8e1a-f06ad2652462

Schijn bedriegt, want al lijkt hij op de foto klaar. Op deze foto zie je beter wat het resultaat was.

IMG_1714

Op de eerst foto vulde mijn trui en broek optisch de midden cirkel. Nu moet ik alleen de echte cirkel er nog in zetten. Hij ligt al klaar.

IMG_1715

Groetjes Helma

Huiswerk….

Nu de vingerhoedjesquilt klaar is, moet er gewerkt worden aan het huiswerk dat ik heb opgegeven voor de UFO-bee. Deze keer heb ik ervoor gekozen om de top van Cadance Court af te maken. Hij ligt er nu zo bij.

IMG_1528

Links de 24 repen die samen een cirkel vormen en rechts de stukken die ervoor gaan zorgen dat de buitenrand een vierkant gaat vormen. De eerste stap is nalopen van de naden en als deze correct is met een fijne steek overnaaien.

IMG_1529

Zo af en toe kom ik een kronkel tegen, gelukkig zijn de grote steken gemakkelijk te verwijderen.

IMG_1530

De stapel slinkt gestaag.

IMG_1540

Met wat doorzettingsvermogen is het gelukt om de helft aan elkaar te zetten.

IMG_1539

Er zijn nog twee weken over eer ik de tweede helft klaar moet hebben en ook de middencirkel moet nog worden toegevoegd. Dat wordt nog even doorwerken.

Groetjes Helma

Inhoud van de tas

De tas die ik gisteren mee nam naar de Bee bevatten naast een echte UFO die ik later zal laten zien, omdat ik er gisteren ook weer niet aan heb gewerkt, ook dit project. De Cadance Court quilt. Het is gelukt om de stukken te snijden die aan de uiteinde van de stroken moeten komen. Nu moeten die in de juiste volgorde aan elkaar worden gezet.

Groetjes Helma

Genieten.

Deze week genieten Bep, Miems en ik van dit uitzicht.

Binnen is het een georganiseerde chaos. De tafel is volledig in gebruik.

En ook op de bank kan niet worden gezeten. Gelukkig hebben we nog drie lekkere stoelen.

Bep is druk bezig met het tweede blok van de Bleu bird lane.

Miems is bezig met de Over&downunder-quilt.

Ikzelf heb eerst rijtje 19 en 20 afgemaakt van de Cadence court-quilt.

En ook rijtje 21 en 22 is ook al klaar. Vlug aan de slag met de laatste twee.

Mocht je ook een weekje weg willen, er is hier buiten, nog een speciaal gastenverblijf.

Groetjes Helma

 

Bijna op de helft.

Het gaat de goede kant op met het maken van Cadence Court. De eerste acht rijen zitten aan elkaar. Rijtje negen en tien moeten alleen nog in elkaar gezet, zoals je op deze foto ziet.

Voordat ik ze in elkaar zet wil ik eerst rijtje elf en twaalf af maken. Ik ben bezig met de laatste stukken aan de grootste punt. Als dat allemaal gelukt is heb ik de helft van de quilt gemaakt.

Blok 75. De lapjes komen uit de groene bak. Het effen groen komt uit de boxkleden voor Liza en Frederiek.

Groetjes Helma

 

 

Een dagje Julianadorp.

Vanmorgen reden Miems en ik richting Bep. We hebben lekker bijgekletst en ondertussen ook nog wat genaaid. Bep is druk bezig met de laatste loodjes van haar Row by Row-quilt. Pas als hij klaar, maar de quilt op de foto. Miems heeft een derde tile-blok gemaakt. Ook die mag pas na het festoneren op de foto. Ikzelf heb strook 7 en 8 van Cadence Court afgemaakt. Nog 16 stroken te gaan.

Blok 68 De lapjes komen uit de groene bak. De buitenrand komt van het kerststerrenkleed. De lichte stroken zaten in een kerstboomquiltje.

Groetjes Helma