Inhoud van de tas

De tas die ik gisteren mee nam naar de Bee bevatten naast een echte UFO die ik later zal laten zien, omdat ik er gisteren ook weer niet aan heb gewerkt, ook dit project. De Cadance Court quilt. Het is gelukt om de stukken te snijden die aan de uiteinde van de stroken moeten komen. Nu moeten die in de juiste volgorde aan elkaar worden gezet.

Groetjes Helma

Genieten.

Deze week genieten Bep, Miems en ik van dit uitzicht.

Binnen is het een georganiseerde chaos. De tafel is volledig in gebruik.

En ook op de bank kan niet worden gezeten. Gelukkig hebben we nog drie lekkere stoelen.

Bep is druk bezig met het tweede blok van de Bleu bird lane.

Miems is bezig met de Over&downunder-quilt.

Ikzelf heb eerst rijtje 19 en 20 afgemaakt van de Cadence court-quilt.

En ook rijtje 21 en 22 is ook al klaar. Vlug aan de slag met de laatste twee.

Mocht je ook een weekje weg willen, er is hier buiten, nog een speciaal gastenverblijf.

Groetjes Helma

 

Bijna op de helft.

Het gaat de goede kant op met het maken van Cadence Court. De eerste acht rijen zitten aan elkaar. Rijtje negen en tien moeten alleen nog in elkaar gezet, zoals je op deze foto ziet.

Voordat ik ze in elkaar zet wil ik eerst rijtje elf en twaalf af maken. Ik ben bezig met de laatste stukken aan de grootste punt. Als dat allemaal gelukt is heb ik de helft van de quilt gemaakt.

Blok 75. De lapjes komen uit de groene bak. Het effen groen komt uit de boxkleden voor Liza en Frederiek.

Groetjes Helma

 

 

Een dagje Julianadorp.

Vanmorgen reden Miems en ik richting Bep. We hebben lekker bijgekletst en ondertussen ook nog wat genaaid. Bep is druk bezig met de laatste loodjes van haar Row by Row-quilt. Pas als hij klaar, maar de quilt op de foto. Miems heeft een derde tile-blok gemaakt. Ook die mag pas na het festoneren op de foto. Ikzelf heb strook 7 en 8 van Cadence Court afgemaakt. Nog 16 stroken te gaan.

Blok 68 De lapjes komen uit de groene bak. De buitenrand komt van het kerststerrenkleed. De lichte stroken zaten in een kerstboomquiltje.

Groetjes Helma

Plannen.

Eerder liet ik zien waar Miems zich meebezig gaat houden tijdens de komende midweek in Soest. Nu heb ikzelf gekozen voor het patroon van de dubbelzijdige log Cabin, maar ik kan maar niet tot een stof plan komen. De oplossing die ik heb bedacht is de volgende. Ik ga een testje maken met rest stoffen en verder ga ik aan de slag met een patroon dat al een tijdje naar me roept. Daar heb ik de volgende stoffen voor bij elkaar gehaald.

Met de stoffen die ik het gekozen, gaat het er mee zoals op de volgende foto uitzien.

Blok 29 lapje uit de blauwe bak.

groetjes Helma