Donderdag op Texel.

Niet iedereen hangt zijn werkstuk aan de muur. Hier zie je de kubussen van Thea.

Annelies is met verschillende projecten tegelijk bezig. Hier zie je de vlinders van de ene quilt en een sterblok van de andere.

Bovendien heeft zo ook nog dit mooie applicatieblok gemaakt.

De Cha-Cha-Cha van Jessie groeit gestaag.

De midweek is meer dan alleen hard werken en het resultaat aan de muur hangen. In deze groep zijn er heel veel actief bezig voor dat ze naar Texel komen met het maken of kopen van een aardigheidje. Dit is de verzameling van de week. Echt te gek voor worden.

Weten jullie al wat mijn geheime project was? Als je het hebt gekregen mag je niet mee raden.

Dan nog even een foto van de tas die Miems deze midweek gemaakt heeft. Helemaal van rest lapjes.

En tot slot Mijn versie van de Beachgirls. Alles moet nog wel worden gefestonneerd, maar het idee is duidelijk.

Groetjes Helma

Voorbereidingen

Voor de verandering ben ik weer eens bezig met een geheim project. Deze keer zijn het de voorbeelden voor de quiltdag. Gelukkig doe ik dat niet alleen. Ook Miems is druk in de weer. Er hebben zich al heel wat quilters inschreven voor de leuke quiltdag op zaterdag 12 maart 2016, maar er is nog plek voor wie wil. Meer informatie vind je als je hier klikt

En omdat een bericht zonder foto in mijn ogen veel te saai is, toch nog een tipje van de sluier van de geheime projecten.

Groetjes Helma

Cadeautje.

Vandaag had ik alle tijd om achter de naaimachine te kruipen. Een goed moment om aan een geheim project te beginnen. Dit is een deel van de stof die ik gebruik.

Het is een leuk ontwerp en schiet al lekker op. Over niet al te lange tijd kan ik deze bies gebruiken om het netjes af te werken. Pas als ik het cadeau aan de ontvanger heb overhandigt zal ik hier het eindresultaat laten zien.

Handtekening

Quilten is delen.

Tijdens de midweek wordt het gezegde quilten is delen op geheel eigen wijze uitgelegd. Er worden blokken gemaakt voor de stichting Verdanda. Deze keer een feesthoedje.

Naast het maken van deze blokken gebeurd er van alles. Ja, ik heb dan ineens ook hier een geheim project. Allereerst zal ik onthullen dat Miems en ik deze keer ieder ons eigen project hebben opgepakt. Miems heeft heerlijk snoeperige cupcakes gemaakt.

Ik ben met iets heel anders bezig geweest. Een minihuisje waarin je een klosje garen, naalden en spelden kan meenemen.

Hier zie je de huisjes die al verdeeld zijn. De twee bonushuisjes zal ik morgen laten zien als ik de trekking heb verricht.  Als je niet weet waar ik het nu over heb klik dan hier en lees mijn eerdere bericht.

Tot slot van dit bericht een foto met bijna alle hebbedingetjes die ik mee naar huis mocht nemen aan het einde van de midweek.

Handtekening

 

Een klein tipje.

Marina wilde weten of ik nu weer aan de huizenbouw ging, na het in elkaar zetten van de top van de Kyoto Garden quilt. Marina, ik moet je teleurstellen. De huizenbouw ligt nog steeds stil. Ik ben momenteel druk met het geheime project.  Daar kan ik niet teveel over vertellen of laten zien. Toch een klein tipje van de sluier. Deze leuke takjes maak ik machinaal.

De takjes worden straks versierd met enkele van deze gezellige bloemenknoopjes.

Handtekening