Bijzonder moment.

Het is eindelijk tijd om het grootste geheim dat ik met een select gezelschap deelde openbaar te maken. Tussen half januari en eind maart bleef de brievenbus klepperen. Er vielen op de mat enveloppen gevuld met blokken voor de quilt die we willen maken voor Ineke Vaillant. Begin mei zou de haar laatste midweek organiseren. Door Corona werden drie midweken naar het najaar verplaatst. In juni heb ik de bak met blokken die even in de kast was beland, weer uit de kast gepakt. Na wat denkwerk en toevoegen van extra blokken was de top klaar. In de zomer lag het werk even stil, maar toen november dichterbij kwam heb ik hem doorgequilt. En aan het begin van deze week mocht ik vertrekken naar Soest. Het was nog even spannend of het wel door kon gaan, maar gelukkig zijn we hier aan het genieten. Vanavond was het moment om de quilt aan Ineke te overhandigen. Voordat ik hem weggaf, heb ik hem uitgebreid op de gevoelige plaat vastgelegd.

De hele quilt.

Dan vier foto’s om alle blokken meer in detail te laten zien.

En ook een foto van het label dat ik op de achterkant heb geplaatst.

Tot slot een foto van het moment dat Ineke voor het eerst naar de quilt kijkt.

Alles bij elkaar een geslaagde actie.

Groetjes Helma

Energie…

Het is de afgelopen weken een drukke chaos geweest. Afgelopen donderdag was voorlopig mijn laatste werkdag. Ik heb heerlijk twee weken vakantie. Tijd om bij te tanken en ook mijn blog weer bij te werken. Vandaag zal ik jullie overspoelen met een hele serie berichten, omdat Miems en ik weer gaan genieten van een midweek in Soest. Voor dat de midweek echt start wil ik alle achterstand weg werken. Ik heb namelijk wel allerlei berichten gemaakt in mijn hoofd en met foto’s nu alleen nog op mijn site zetten.

Zoals die met dit klosje. Hoe fijn is het dat je klaar bent met het doorquilten van een quilt en je daarna pas ziet dat je bijna door je garen heen was.

Groetjes Helma

De bies.

In het vorige bericht dat ik over een geheim project schreef was er een stofje te zien, waarvan werd aangenomen dat het de achterkant zou worden. Echter als ik de achterkant laat zien, weet de ontvangers waarschijnlijk gelijk zou weten dat het voor hun is. Dus het lapje op de foto is omgetoverd tot bies.

IMG_2158

Het cadeau is klaar en zelfs al ingepakt. Nog even geduld. Als de eigenaar het in ontvangst heeft genomen zal ik het onthullen.

IMG_2207

Groetjes Helma