Kiezen….

In afwachting van het patroon van de eerste wedstrijd sok, ben ik bezig geweest met het breien van een paar sokken als cadeau voor iemand die wel wat warmte kan gebruiken, maar ik merk dat het misschien beter is voor mijn handen als ik de breipennen neerleg. Maar wat ga ik dan doen…. Wellicht is het slim om eerst te zorgen dat mijn huiswerk voor de UFO-bee te maken. Allereerst denk ik dat ik ga zorgen dat de twee nieuwe rijen aan de rest van de huisjes wordt gemaakt.

IMG_2691

Groetjes Helma

Huiswerk….

Met nog een kleine week te gaan, is het de hoogste tijd om aan de slag te gaan met het huiswerk dat ik heb opgegeven voor de UFO-bee. Ik ben maar de start met de twee rijen huisjes. Alle onderdelen zijn netje op maat gemaakt. Nu kan er worden genaaid.

IMG_2624

Na een uurtje begint het rijtje te groeien. Inmiddels zijn er zeven huisjes aan elkaar nog 10 huisjes per rij toevoegen.

IMG_2623

Groetjes Helma

Handige rijtjes.

Voor het aan elkaar naaien van de huisjes met sashing heb ik een handige methode uitgeprobeerd. En ik vind het fantastisch.

En dit is waar ik het over heb. Je legt alle onderdelen per rijtje klaar.

IMG_2457

En dan begin je met het maken van een ketting van boven naar beneden. En truc zit hem in het feit dat je naast een begin/eind lapje de ketting na het naaien aan elkaar laat zitten.

Je krijgt dan rijen die onderling verbonden zijn met elkaar. Dit is de achterkant.

IMG_2458

En aan de voorzijde zie je dat het nu alleen nog een kwestie van om klappen is en dan de naden in de andere richting naaien.

IMG_2459

Dit huiswerk voor de UFO-bee is klaar.

Plannen…

Met de start van het nieuwe jaar komen ook goede voornemens of plannen. Net hoe je het wil noemen. Mijn voornemen is om te zorgen dat de hoeveelheid projecten waar ik aan bezig ben te verminderen. En wat komt er dan uit de kast.

IMG_2406

Ook dit jaar is een schrikkeljaar, dus het 366 huisjeproject past prima bij dit jaar. Het eerst dat ik verder vindt is het grote huis.

IMG_2407

Verder twee bakjes met losse huisjes.

IMG_2408

Twee rijtjes van huisjes aan elkaar.

IMG_2409

Een grote sorteerbak met alle lapjes al op maat gemaakt voor de rest van de huisjes.

IMG_2411

Dus hup aan de slag. Dit is het eerste nieuwe huisje. Het idee is om iedere week een avond of middag huisjes te maken. Bovendien ga ik me iedere maand een doel stellen als het gaat om het aan elkaar zetten. Het eerste doel is om begin februari het grote huis tussen de huisjes te plaatsten, zoals op het patroon staat. Dan zijn de eerste drie rijen helemaal klaar.

IMG_2412

Groetjes Helma.

Aan de muur

Meestal hangen mijn quilts op de deur of liggen om mijn bed. Dat heb je met een zolder, vooral schuinen muren. Toen Miems de prinsessenstad zag, vond ze het de hoogste tijd om beneden in de woonkamer de quilts te vervangen. Dit is het resultaat. Haar Cactus Rose hangt eindelijk.

En naast de deur de Prinsessenstad.

Ook nog maar even een foto recht voor de quilt. Dit is de komende tijd het eerste dat je ziet als je binnen komt.

Groetjes Helma

Toch weer bouwen.

Het is alweer ruim vier jaar geleden dat ik begon aan de huisjes quilt. De uitdaging van 2012 was het bouwen van 366 huisjes. Het plan is nu om de komende weken een avond of middag aan de huisjes te werken, net zo als ik met de 365 challenge doe. Op die manier hoop ik aan het einde van het jaar beide quilts af te hebben. Eerst even een foto van een paar huisjes die al klaar zijn.

Groetjes Helma