A quilter lives here????

Het is alweer ruim een maand geleden dat ik een berichtje schreef over het tweede blok van de A-Quilter-lives-here-quilt. Het koffertje gaat regelmatig mee, maar er worden niet veel steken gemaakt. toch kom ik vooruit. Hier kan je zien hoever ik nu ben.

Nu het vanavond weer zo lekker warm is, ga ik lekker met dit blok aan de slag. Een stukje frisser als verder quilten aan de variahexagonnen. Helemaal met mijn voeten in dit verkwikkende en verzorgende voetenbad.

Handtekening

Een ander koffertje.

Nu het borduurwerk aan het speldenkussen klaar neem ik een ander koffertje mee. Hierin zit een berg kartonnetjes met borduurgaren. Dat garen gebruik ik om de blokken van de quilt ‘A Quilter lives here’ te festonneren. Begin april liet ik hier het eerste blok zien. Er liggen er nog acht  te wachten om te worden gefestonneerd. De eerste steken zijn inmiddels gezet aan het blok genaamd Home sweet home.

 

Handtekening

Nieuwe koffervulling.

De hartjes en hexagonnetjes zijn inmiddels uit de koffertjes. Hoogste tijd om iets nieuws op te snorren. Het moet wel een handwerkje zijn, dat in een koffertje past. En dat heb ik gevonden. Juni vorig jaar heb ik de blokken voor de quilt ‘A Quilter lives here’ gemaakt. Ik ben gestopt op het punt waar ik moest kiezen tussen machinaal of met de hand festonneren. Het is dus met de hand geworden. Ik ga beginnen met blok 2. Een makkelijke om er even in te komen.

Handtekening

Wat niet mag ontbreken.

Iedere quilter kan niet zonder een quiltshop. De quilt A quilter lives here heeft daarom ook een blok met een quiltwinkel. Hier zie je mijn versie van dat blok.

En dan zijn er nog twee blokken te gaan. Op de foto kan je zien dat ik alle onderdelen reeds op stof heb gestreken. Nu moeten ze nog worden uitgeknipt en op de ondergrondstof worden gestreken.

Handtekening

 

Het derde deel.

Gisteren heb ik eerst heerlijk in mijn blad zitten lezen. Daarna ben ik verder gegaan met de BOM a quilter lives here. Het is het derde blok dat ik onder handen heb genomen. De eerste twee moeten nog steeds worden afgewerkt, maar dat ga ik denk ik pas doen als alle blokken zover zijn. Voorlopig eerst tekenen, knippen en plakken. Hier een foto van het derde deel. Een quiltersvriendschapsmandje.

Handtekening

A quilter lives here.

Op het lijstje van de 15 projecten waar ik aan mag werken van mijzelf staat op nummer 7 A quilter lives here. Het is een BOM (block of the month) van  Vlijtig Liesje. De afgelopen maanden groeide de stapel met blokken zonder dat er iets mee werd gedaan. Vandaag heb ik de eerste stappen gezet om te beginnen. Voor alle blokken heb ik de achtergrondstof gesneden en bij het juiste patroon gevoegd. Daarna ben ik met blok 2 begonnen. Een leuk en snel blok. Alles is geappliceerd met vliesofix. Ik ga het nog vastnaaien met borduurzijde, maar dit is het resultaat tot nu toe.

Hier nog even een foto van de voorbeeldquilt. Ik gebruik heel andere stoffen en ook de lay-out ga ik aan mijn wensen aanpassen, maar het orgineel is ook leuk om te zien.

Handtekening