Steekjes.

Vanmorgen was het weer tijd voor de Bee. Slechts een paar steekjes heb ik gedaan aan het festoneerwerk dat ik moet doen aan de blokken van de quilt ‘A quilter lives here’

IMG_2492

‘S middags lekker geholpen in de winkel. Bij thuis komst tijd voor een spelletje samen met Miems en Sara. Daarna hebben Sara in ik naar Wie is de mol gekeken. Wat blijft dat een leuk programma. Alles bij elkaar een geslaagde dag.

Groetjes Helma

Afleiding.

De eigenaar van deze laarsjes zorgde voor heel wat afleiding vandaag.

IMG_2177

David is gelukkig een vrolijk ventje, dat ook goed zelf kan spelen, maar uit mijn handen kwamen slechts een paar steekjes.

IMG_2178

Wel heb ik bedacht welke knoopjes op de verschillende blokken moeten komen. Die naai ik er pas na het doorquilten op, dus voorlopig zitten ze in een blikje.

IMG_2179

Groetjes Helma

Drietal.

Het is gelukt om de laatste details aan drie blokken van A quilter lives here-quilt toe te voegen. Allereerst een foto van de twee dames om weg naar een quiltshow en het bloemenmandje met vogeltje.

IMG_2018

En het blok met het hart vol met een hand. Of te wel handwerk.

IMG_2019

Nog zes blokken te gaan. Dus voorlopig nog wel even bezig.

Groetjes Helma

Door de mist….

Gisteravond hebben we met elkaar zitten spelen met blokken die Miems heeft gemaakt. De tafel lag vol.

IMG_1945

We waren niet tevreden met de mogelijkheden. De kleurcombinatie die kwam van een charmpack beviel ook niet echt. Daarom nog maar een miniversie gelegd.

IMG_1946

Conclusie: een aantal blokken gooien we eruit en we hebben meer stof nodig, om het helemaal anders te doen.

IMG_1949

Vanmorgen hingen de ijspegels aan het dak.

IMG_1949

En op weg naar Quiltshop Online in Gasselte was er van de omgeving weinig te zien, vanwege de mist.

IMG_1950

Gelukkig kwam we toch bij de quiltwinkel uit. We gingen geen van alle met lege handen de deur uit, maar ik heb geen foto’s gemaakt van onze aankopen. Aan het begin van de avond genoten we van ons lievelingseten kaasfondue.

IMG_1955

En wat hebben we vandaag op quiltgebied verder gedaan…. Miems is in 2010 met een quilt naar aanleiding van een kalender begonnen. Hoogste tijd om verder te gaan. Ze heeft een Wolf, boompje en struiken toe gevoegd.

IMG_1952

Hier nog even een foto van het geheel tot nu toe.

IMG_1953

Bep is nog steeds bezig met de Tula Pink sterren. Deze wisselt ze af met het festoneren van de blokken van de quilt Family Tree.

IMG_1954

En tot slot ben ikzelf bezig met een UFO uit 2009 genaamd ‘A quilter lives here’ Ik was bezig het tweede blok met de hand te festoneren.

IMG_1957

Omdat de quilt nu al zo lang ligt, heb ik besloten de overige zeven blokken machinaal af te maken. Na twee dagen ploeteren zijn de blokken op verder handwerk na klaar. Op naar het volgende project.

IMG_1956

Groetjes Helma

A quilter lives here????

Het is alweer ruim een maand geleden dat ik een berichtje schreef over het tweede blok van de A-Quilter-lives-here-quilt. Het koffertje gaat regelmatig mee, maar er worden niet veel steken gemaakt. toch kom ik vooruit. Hier kan je zien hoever ik nu ben.

Nu het vanavond weer zo lekker warm is, ga ik lekker met dit blok aan de slag. Een stukje frisser als verder quilten aan de variahexagonnen. Helemaal met mijn voeten in dit verkwikkende en verzorgende voetenbad.

Handtekening

Een ander koffertje.

Nu het borduurwerk aan het speldenkussen klaar neem ik een ander koffertje mee. Hierin zit een berg kartonnetjes met borduurgaren. Dat garen gebruik ik om de blokken van de quilt ‘A Quilter lives here’ te festonneren. Begin april liet ik hier het eerste blok zien. Er liggen er nog acht  te wachten om te worden gefestonneerd. De eerste steken zijn inmiddels gezet aan het blok genaamd Home sweet home.

 

Handtekening

Nieuwe koffervulling.

De hartjes en hexagonnetjes zijn inmiddels uit de koffertjes. Hoogste tijd om iets nieuws op te snorren. Het moet wel een handwerkje zijn, dat in een koffertje past. En dat heb ik gevonden. Juni vorig jaar heb ik de blokken voor de quilt ‘A Quilter lives here’ gemaakt. Ik ben gestopt op het punt waar ik moest kiezen tussen machinaal of met de hand festonneren. Het is dus met de hand geworden. Ik ga beginnen met blok 2. Een makkelijke om er even in te komen.

Handtekening

Wat niet mag ontbreken.

Iedere quilter kan niet zonder een quiltshop. De quilt A quilter lives here heeft daarom ook een blok met een quiltwinkel. Hier zie je mijn versie van dat blok.

En dan zijn er nog twee blokken te gaan. Op de foto kan je zien dat ik alle onderdelen reeds op stof heb gestreken. Nu moeten ze nog worden uitgeknipt en op de ondergrondstof worden gestreken.

Handtekening