Tutorial Organizer deel 1

Goed daar gaan we dan. Het tasje. Allereerst wat heb je nodig.

Tutorial organizer 003 
Op bovenstaande foto ligt bijna alles wat nodig is. Helemaal bovenaan 40 cm gordijnband(5 cm breed) Daaronder een strookje van dezelfde maat van klosjesstof en een strook groen van 43 x 8cm.

Daaronder ligt de strook voor de zakjes. In mijn geval 80 x 50 cm en een even grote strook groen om als voering te dienen. Als je grotere zakjes wil, kan je de lengte van deze strook groter maken, maar korter dan dit zou ik niet doen.

Helemaal onderaan zie je twee lapje van 55 x 24 cm liggen Hiervan gaan we de midden koker maken. Je kan de hoogte van 24 cm aanpassen, maar de 55 cm kan je beter niet veranderen.  Doe je dat wel, dan zal je de maat van je bodem zelf uit moeten rekenen. 

Tutorial organizer 002 
Voor de bodem teken met behulp van een passer een cirkel met een diameter van 17 cm. Zorg dat je de vier kwarten op de cirkel tekent. Neem die punten over op de mal. Ik zelf heb een mal gemaakt van paternoplaat.

Tutorial organizer 004 
Zoals je ziet hoe je dan niet het hele kruis over te nemen.

Tutorial organizer 005 
Teken de cirkel twee keer op de stof die je voor de bodem gaat gebruiken. Slechts bij xe9xe9n hoef je de kwarten te tekenen.

Tutorial organizer 006 
Knip de cirkel met de extra markeringen netjes met een naadtoeslag uit. De andere kan je grof weg uitknippen. Deze cirkel wordt straks geplakt om de hard kartonnen bodemcirkel. Dit karton kan je krijgen bij een goede kantoorboekhandel.

Dit is alles wat nodig is aan materiaal. Als je het garen in de naaimachine niet meerekent.

Morgen deel 2.

Groetjes Helma

Please use the translate button.