De laatste details.

De grijze quilt van Miems die langs het raam bij de voordeur moet komen heb ik al eens laten zien. Toen ontbraken de latjes waarop straks steeds wisselende miniquiltjes komen te hangen. Inmiddels zijn de latjes gezaagd en de ophanglusjes aan de quilt bevestigt.

Op de detailfoto zie je nog beter hoe het systeem werkt.

Toch was Miems niet helemaal tevreden. De doos met verf werd opengegooid en kwast ter hand genomen.

Die latjes moesten natuurlijk grijs worden gemaakt. En dan hangt het nu zo naast de deur.

Nog een paar foto’s van de quiltjes die er voorlopig zullen hangen. Het blijft lastig ze goed te fotograferen achter glas.

En dan blok 11. Weer uit de blauwe bak. De vlinders komen uit de quilt van Sara.

Groetjes Helma

 

Voor Sofie

Tijdens de midweek in Soest afgelopen april starten ik met deze quilt. Eerst maar een foto van de hele quilt.

En dan een hele serie detailfoto’s van alle blokken.

En natuurlijk heeft deze quilt ook een label gekregen.

Blok 10. De lapjes voor dit blok komen uit de blauwe bak. Het vlinderstofje zit zowel in de quilt van Sara als op de RowbyRow-quilt.

Groetjes Helma

 

Voor David.

Mijn jongste neefje David kwam 15 mei ter wereld. Ik heb al laten zien, dat ik een paar kangaroes voor hem heb gemaakt. Miems heeft is ook bezig geweest. En dit is het geworden.

Het donkerblauw heeft een spijkerstofprint.

En de quilt is natuurlijk pas echt af als hij is voorzien van een label.

Blok 9. Deze keer lapjes uit de zwarte en witte bakken. Het zwart met de chinese tekens komt uit een theekopjesquilt van Miems.

Groetjes Helma

Een nieuw project

Ja, in plaats van een UFO te pakken, start ik nog een nieuw project. Of als ik echt eerlijk ben, twee nieuwe projecten. Het is namelijk zo dat in Oktober Gijs een quilt heeft gekregen. In Juni waren Sara, Lotte, Sofie en David aan de beurt. En de enige die nu ‘slechts’ een boxkleed hebben zijn Liza en Frederiek. In september gaan ze naar school, dus een grotere quilt is geen luxe. Ik heb al een hele berg met gesneden lapjes. De eerste blokken zal ik vandaag aan de dametjes laten zien, daarna komen ze hier in beeld.

En dan blok 8. De lapjes komen uit de paarse bak. En volgens mij heb ik ze allemaal gebruikt in mijn paarse quiltjasje.

Groetjes Helma

Blok 7

En toen was de eerste week van blokken maken voorbij. Inmiddels heb ik al meer blokken, dan de zeven die klaar zouden moeten zijn, klaar. Nadeel is wel dat ik sinds dinsdag alleen maar berichten over de challenge heb geschreven. Daarom ga ik vanaf morgen ga ik het blok steeds als laatste aan een bericht toevoegen. En mocht ik die dag verder niets te melden hebben, dan is het alleen het blok.

En dan blok 7. De lapjes komen uit de gele bak. Deze lapjes heb ik verschillende projecten gebruikt, vraag me alleen niet welke.

Groetjes Helma

Blok 6 en het plan

Eerst maar even blok 6 laten zien. de lapjes komen uit de groene bak. Het bontje lapje zit in het boxkleed van Mairo en de andere zijn gebruikt in de quilt van Sara.

En dan het plan. Op onderstaande foto zie je links de lay-out die in het boek staat, waar ik wel wat in zag. Alleen is dan maar ruimte voor 70 blokken. En ik wil ze gewoon allemaal maken. Daarom pen en papier gepakt en wat stiften en met wat puzzelen is er een plan uit gekomen. Dat zie je rechts op de foto.

Hup aan de slag.

Groetjes Helma

Nieuwe uitdaging.

Op het internet worden regelmatig projecten gepromoot. Meestal vergeet ik ze weer snel, maar de 100blocks in 100days met het boek van Tula Pink bleef hangen. Als je alle details wil weten klik dan Hier!

Ik ga niet deelnemen aan de wedstrijd, alleen al omdat ik geen instagram-account heb, maar ook omdat mijn doel is om de blokken te maken en dit een goede stimulans is. Het boek van Tula heb ik namelijk al enige tijd in huis.

Naast heb boek moet ik natuurlijk ook stof gebruiken. Al bladerend door het boek viel mij op dat ieder blok in 1 kleur in verschillende nuances is gemaakt. De afgelopen periode heb ik nadat de quilts na de nieuwe eigenaar was vertrokken veel resten weer gesorteerd in de gewone bakken, maar ook in de restbakken. Mijn systeem is per kleur gesorteerd. Daar ga ik dus mee aan de slag.

Om het niet helemaal vrijblijvend te maken, wil ik wel de startdatum en daarmee ook de einddatum van de wedstrijd volgen. Dat betekend dat Blok 1 op 7 juli klaar moest zijn. Die datum was voor mij niet echt handig, maar de blokken zijn niet zo ingewikkeld dat inhalen onmogelijk is.

Blok 1.  De lapjes komen uit de rode bak. Het lapje met de witte hartje is ooit gebruikt voor een tas en fossil fern die erom heen zit, komt uit de quilt voor mijn ouders.

Blok 2 De lapjes komen uit de roze bak. De stofjes met witte stippen komen uit de quilt die Sara voor zichzelf heeft gemaakt.

Blok 3 De lapjes komen uit de blauwe bak. Het midden is de achterkant van de andere quilt voor mijn ouders. Verder is het middelste streepje een van de eerste stofjes die ik ooit in een quilt gebruikte.

Blok 4 De lapjes komen uit de oranje bak. De stof met witte bloemetjes op de hoeken komt ook uit de quilt van Sara.

Het gebruik van de restbakken maakt dat ik aan allerlei oude projecten denk. Morgen verder.

Groetjes Helma

 

Heerlijk dagje Texel.

Het vast leggen van een datum was een dingetje, maar zondag was het eindelijk zover. Angela, Latifa en ik vertrokken voor een dagje bijkletsen naar Texel. Na koffie met gebak in de Koog, volgde een strandwandeling bij de vuurtoren.

IMG_3824

Hier ontstond ook het idee voor een nieuwe profielfoto. Dit was de eerste selfie.

IMG_3825

Bij de volgende was het zoeken om de vuurtoren erbij te krijgen.

IMG_3827

Een poging om te glimlachen werd ook afgekeurd door mij.

IMG_3828

En deze laatste is het geworden. De oude profielfoto was zeker vijf jaar oud. Hoogste tijd om hem te vervangen.

IMG_3829

We genoten van een lekkere lunch bij Paal 17 en aan het einde van de middag namen we de boot richting Amsterdam.

IMG_3832

Een topdag.

Groetjes Helma

finale…

Gisteravond laat naaide ik de laatste versiering vast. En daarmee was mijn Row by row- SEW MUSICAL klaar. Vanmorgen eerst nog wat foto’s gemaakt van details en het geheel die ik jullie hier wilde laten zien. Zo is de Rij van de Handwerkspeciaalzaak Lohuis Tijhuis inmiddels helemaal opgeleukt.

IMG_3804

De Ballerina’s van Hobbytime hebben jurkjes in kleur gekregen en er zijn glitterbloemen gaan groeien.

IMG_3806

Het was best lastig om deze bandjes met pailletten netjes vast te naaien.

IMG_3805

Natuurlijk moest er ook een goede foto van de hele quilt komen.

IMG_3808

En deze keer heb ik ervoor gekozen om van de overgebleven muziek stoffen de achterkant te maken. Dit is het geworden.

IMG_3809

Het label heb ik in de achterkant meegenaaid. Hier een close-up.

IMG_3810

En toen was het tijd om hem te gaan inleveren om de prijs te claimen. Samen met mijn moeder ging de reis naar de Quiltmuis in Oosthuizen. We werden met open armen ontvangen. Wat leuk dat je je quilt hier komt inleveren. Wil je koffie? Ga lekker snuffelen in de bakken. Je mag zelf je 25 lapjes uitzoeken.

WINNER #7

Mijn keuze werd netjes ingepakt en na een uitgebreid kopje koffie was het de hoogste tijd voor een fotoreportage.

WINNER #5

Een leuke close-up met het offieciële winnaarsbewijs.

WINNER #3

Natuurlijk ook even een extra foto van de rij van de QUILTMUIS.

36683014_1906167709447326_1489155665074061312_n

Omdat de rij van de quiltmuis in mijn quilt zat, kreeg ik nog een extra prijs.

36759556_1906163096114454_2438321606171295744_n

Een super handige organiser van Jazzy. In spetterend roze.

WINNER #2

De quilt hangt voorlopig in de winkel. Wel ga ik hem halen voor dat ik in September een midweek naar Soest ga, zodat ik hem dan kan laten zien. Daarna komt hij nog een keer terug in Oosthuizen tijdens het featherweight festival. Nu ga ik lekker genieten van mijn prijzen en duik ik eerst de kast in om verder te werken aan een UFO.

3989751D-02D9-4CDD-A76B-AD2C68E5D3C0_LI

Groetjes Helma

En de laatste rijen.

Het meeste werk van alle rijen was het nijntje orkest. Ik heb ervoor gekozen om ze allemaal een rood jasje aan te doen. En ook hier zitten een paar onbedoelde spiegelbeelden in. Alles bij elkaar een leuke muzikaal clubje.

IMG_3799

En de achtste en laatste rij in mijn quilt komt natuurlijk bij Marina’s quiltcorner vandaan.

IMG_3783

Nu moeten de laatste details worden toegevoegd en alle onderdelen tot een quilt worden gemaakt.

Groetjes Helma

Short and Sassy

Dit jaar zijn er voor het eerst nieuwe maten voor de ROWs. Naast de standaard 9 X 36 inch mogen ook het vierkant van 18 x 18 inch of 6 x 54inch of 12 x 27. Alle maten hebben een naam gekregen. Bij de variant van 12x 27 inch hoort de titel Short and Sassy. In mijn quilt komen twee rijen van deze maat. Allereerst de rij van Quilt en Meer uit Driebergen.

IMG_3778

En ook de rij van Handwerkspeciaalzaak Lohuis Tijhuis in Oldenzaal is een Short and Sassy. Mijn versie is nog erg kaal. De details moeten er nog op.

IMG_3785

Dat maakt zes. Nog twee te gaan.

Groetjes Helma

Row-Row

MIjn vakantie zit er weer op. De afgelopen dagen heb ik nog even hard verder gewerkt aan de rijen. Allereerst de rij van Het Quilterspalet uit Den Haag. Ik heb slechts de achtergrond anders gedaan als het origineel.

IMG_3781

En omdat ik zo lekker bezig was kan ik ook de rij van Zeewolde laten zien. IN de versie van Hobbytime is de lucht blauw en het gras groen. Dat past niet in mijn quilt dus met lint in plaats van zig-zagband is het die geworden. Wel moeten de kantjes nog worden aangebracht op de jurkjes van de ballerina’s.

IMG_3782

Groetjes Helma