Geluk bij een ongeluk.

Gisteravond gaf mijn TV de geest. Het geluid functioneert prima, maar het beeld bestaat uit alleen enkele rode, groene en blauwe lijnen in een verder zwart vlak. Het was toch tijd om te gaan slapen, dus vanmorgen nog maar een keer aangezet, helaas geen verbetering. Tijdens mijn werk bedacht ik dat ik mijn vorige kleine TV nog steeds niet had afgevoerd. Bij thuis komst, de stekkers van de grote naar het kleine toestel verplaatst en Yes ik heb weer beeld.

IMG_1050

Nu kan ik in alle rust uitzoeken wat voor TV ik wil hebben. Er is tegenwoordig weer veel meer mogelijk en ik heb geen idee wat ik wel of niet handig dan wel nodig vindt.

Groetjes Helma

Aangekleed…

Op verzoek als een aardigheidje voor een verjaardag gekocht, maar zo toch wel erg saai. Dat is natuurlijk op te lossen.

IMG_1044

Twee gezellige lapjes erbij. De ene met allemaal muziektermen, de andere met hondenbotjes. Drie keer raden wat de hobby en liefhebberij van de ontvangers is.

IMG_1045

Dan is het wat passen en meten. Een beetje naaien en tadaaaa.

IMG_1046

De binnenkant is ook netjes, je zie alleen dat ik wel met zwart heb genaaid. Dat past prima bij het boekje.

IMG_1047

Groetjes Helma

De laatste stap.

Gisteren heb ik de kussens voor Theo’s buitenbank afgemaakt. Nog voor ik vandaag richting Den Dolder ging voor de inloopworkshop, ben ik de kussens gaan weg brengen. We hebben ze gelijk op de bank neergelegd.

de9b4e99-44ca-4fa9-8af1-627c93fe40bb

Helaas was het nog iets te fris om daar ons kopje koffie te drinken, maar ik begreep dat de nieuwe kussens vandaag goed zijn gebruikt en prima bevallen.

6584e568-f0b9-49e9-9962-5fde82460227

Groetjes Helma

Twijfel

Een paar dagen geleden is het eerste blok van de zomeractie At the seashore gepubliceerd. En hij super zoet.

01_twin-pops_cover-768x576

Op de facebook groep die ik volg, verschijnen onder tussen steeds meer varianten. Ik heb een paar foto’s gemaakt van wat resultaten.

IMG_1027
IMG_1028
IMG_1029
IMG_1030
IMG_1031
IMG_1032

En dan nog even inzoomen op mijn favoriet gemaakt door Kim Boyd

IMG_1034

De blokken die langskomen zijn leuk, maar toch twijfel ik of ik hieraan moet/wil beginnen. De Kinship blijft me ook trekken, die start 1 juli. Ik denk dat ik tot de tijd kijk welke blokken er nog meer bij de ijsjes komen en dan uiterlijk 1 juli een besluit neem.

Groetjes Helma

Twintigste keer.

Afgelopen weekend was het de twintigste keer dat mijn familie een weekend met elkaar weg ging. Deze keer zaten we in het zonnige Rockanje. Dat betekende onder andere een tochtje naar het strand. Waar we nog voor het strand in een speeltuin belanden.

IMG_0939

Als snel werden vestjes en slippers op een bankje gelegd om te klauteren en ook werd er gelummeld.

IMG_0948

Het einddoel de zee werd ook nog gehaald.

IMG_0955

Vast onderdeel van een familieweekend is BBQ. En hier stond een mooi exemplaar klaar voor ons om te gebruiken.

IMG_0980

Omdat er buien waren voorspeld hebben we wel binnen gegeten.

IMG_0983

En tot slot wil ik nog even delen wat we zagen tijdens een avondwandelingetje.

IMG_0984

Op naar volgend jaar.

Groetjes Helma

De laatste zomeroptie.

De laatste mogelijke keuze voor een zomerproject is Row By Row Experience. Je moet dan de gratis patronen in de winkels zelf ophalen. Dat mag bij alle deelnemende winkels. Aan deze actie heb ik de afgelopen drie jaar meegedaan. Wat heeft geresulteerd in drie leuke quilts en drie mooie prijzen. Helaas doen er dit jaar in Nederland maar 2 winkels mee en een reisje naar Duitsland, Engeland, schotland, USA of Canada zit er niet, aangezien ik de zomer door werk. Wel jammer, want het thema Taste the Experience levert leuke patronen op. Wil je alles over deze actie weten Klik dan hier.

2019-RxR-circle-Logo

Groetjes Helma

Zomer invulling nummer 2

Vandaag de tweede mogelijkheid om deze zomer met een nieuw project te starten. Een make-a-long met honderd blokken. Titel: #100DAYS100BLOCKS2019  Wil je de details weten klik dan hier.

Er zijn al een paar kleurenvoorbeelden in omloop. Een blauwe versie.

gnomeangel-kinship-100-block-fusion-sampler-100days100blocks2019_1024x1024

En ik ben natuurlijk verliefd op deze regenboog variant.

gnomeangel-100blocks100days2019-kinship-kitchwen-sink-sneak-peek_81fd1bd3-88cd-4ff1-870e-7ad75b2d7cd3_1024x1024

Groetjes Helma

Zomerplannen.

Er zijn deze zomer weer allerlei acties op quiltgebied waar je aan kan deelnemen. Natuurlijk heb ik genoeg UFO’s liggen om mij mee te vermaken, maar sommige van die zomerprojecten zijn wel heel verleidelijk. De komende dagen ga ik hier laten zien waar ik over nadenk om aan deel te nemen.

Allereerst De actie van MODA. De titel van de Make-a-long is ‘At the sea shore’ Er zijn inmiddels een aantal lay-outs gepubliceerd en vanaf 18 juni worden er tot het einde van de zomer 20 blokken gepubliceerd. Bij dit project maak je de quilt van je eigen stoffen. Mocht je de details willen weten Klik dan hier

MBS-seashore_800x800

Groetjes Helma

Nieuw dilemma.

Hoewel het nieuwe project een haakproject is, heb ik besloten om daar pas na het weekend eventueel aan te beginnen. De komende dagen ga ik dus verder aan de sokken. Wel ben ik daar bijna op een punt aangekomen dat ik weer kan kiezen. Na de boord kan ik de sokken maken zoals de eerste set, zodat ik twee paar van dezelfde sokken krijg.

IMG_0930

Of ik kan na de boord de patronen op wisselen. Dan krijg ik twee paar waarbij ik of kan kiezen voor dezelfde boorden of dezelfde motieven.

IMG_0928

Wat zouden jullie doen?

Groetjes Helma

Help….

Oma, mijn shirtjes schuurt aan de binnenkant. Kan jij dat oplossen?

IMG_0922

De binnenkant met een extra vlieslaagje. Nu nog vast naaien. En dan kunnen we weer genieten van de buitenkant.

IMG_0923

Oma, Paco (een jonge speelse hond) heeft de drukknopen van mama’s vest af gebeten. Help!! En zo blijven we bezig.

IMG_0925

Groetjes Helma