De volgende ….

Vandaag gelijk maar begonnen aan het huiswerk voor de komende UFO-bee. De top van de Layercake Bargello ligt nog niet zo lang, maar moet begin september echt af zijn. Ik heb besloten om alle lapjes diagonaal door te quilten. De top bestaat uit 820 stukjes, dus ik ben wel even zoet.

IMG_1327

Omdat ik geen zin had om op zoek te gaan naar een liniaaltje, heb ik een ander hulpmiddel gepakt om te zorgen dat ik netjes van punt naar punt naai.

IMG_1328

Groetjes Helma

Hij hangt.

Naast de sokken voor Marina, was ook mijn huiswerk voor de UFO-bee dinsdag klaar. Hij hangt nu in het leslokaal. Hier een foto van het geheel.

b804b8ac-8a9b-4c4e-bc3e-ebb2a4c75092

Ik heb voor de verschillende vlakken, gemêleerd paars en geel afgewisseld, zodat het garen min of meer wegvalt tegen de achtergrond. De achtergrondstof is met zwart doorgequilt. Op deze detailfoto zie je iets van het quiltwerk.

e5364bef-e16f-4506-ad54-22368502ef44

Een quilt is pas af als hij is voor zien van een label. In dit geval een bijzonder label. Dat kreeg in tijdens de midweek op Texel waar ik deze quilt mei 2014 startte.

feebd3d3-2556-4506-a024-569ce0551ab5

Groetjes Helma

P.S. Marina bedankt voor het maken van de foto’s

Weggegeven.

De sokken waar ik bij het maken van de hiel een noodlijntje nodig had zijn klaar en aan Marina weggegeven. Zij houdt erg van uilen, dus toen ik dit sokkenpatroon zag, moest ik ze maken.

IMG_1304

De uiltjes zie je nog beter in deze detail foto. De ogen zijn kraaltjes. Dit was wel een kleine uitdaging, omdat ik nooit eerder kralen in een breiwerk had verwerkt.

IMG_1305

En dan wist ik niet precies haar schoenmaat, dus het was een beetje gokken hoe groot de sokken moesten worden. Gelukkig passen ze en volgens Marina zitten ze heerlijk. De zachte merino-wol breide heerlijk, zelf ik die niet tegen wol kan, vond het zalig aanvoelen.

197a352d-fd61-4489-a77e-1887c83f461e

Groetjes Helma

Randen.

Miems Kopjes quilt lag al een tijdje te wachten op de laatste randen. Na de blokken was er al een rand met kopjes toegevoegd. Daar zijn nu nog drie randen bijgekomen, omdat het op die manier mogelijk was om de quilt op een evenwichtig te verlengen en met name extra te verbreden. Op de foto van de hoek zie je de verschillende breedtes van de randen.

IMG_1281

En natuurlijk heb ik ook een foto gemaakt van het totaal plaatje. De top moet nog wel gestreken worden, maar zo krijg je een aardige indruk.

IMG_1280

Groetjes Helma

Noodlijntje.

Het breien van twee sokken tegelijk gaat meestal zonder problemen. Soms kom je er toch achter dat het niet gaat zoals de bedoeling. Na de kleine hiel van de eerste sok had ik ook de eerste helft steken moeten opnemen. In plaats daarvan ben ik aan sok twee begonnen. Nadat ik die sok zover had dat ik verder wilde met sok een, liep ik tegen het probleem aan dat mijn draad nu geheel op het verkeerde punt bungelde. Even dacht ik er over om sok twee helemaal terug te schuiven, de steken op te nemen, en sok twee weer over te zetten. Gelukkig bedacht ik voor ik dit plan kon uit voeren, dat ik ook een extra rondbreinaald kon pakken en daar de steken tijdelijk opzetten. Bij de volgende ronde brei ik ze dan gewoon weer mee op de oorspronkelijke naald. Resultaat twee rondbreinaalden en twee sokken.

IMG_1270

Groetjes Helma

Het vervolg…

Toen zaterdag het aantal sokken op de pennen was vermindert tot twee, kon ik het niet laten om te starten met een nieuwe uitdaging. Sokken met kralen. De patronen die werden voorgesteld in TDS aardig, maar ik heb toch iets anders gekozen. Ik had vrijdag al kralen besteld en toen ik zaterdag thuis kwam was het tijd om een goede combinatie te maken.

IMG_1259

Inmiddels heb ik een begin van de eerste sok. Ik heb gekozen voor de roze/rode mix van kralen.

IMG_1261

En tijdens mijn zoektocht kwam ik nog een ander fantastisch patroon tegen. Deze sokken ga ik cadeau doen. Dus laat ik alleen het beginnetje zie.

IMG_1263

Het resultaat van een week hard breien is dus beginnen met vier projecten. Op vrijdag nog twee projecten over hebben. En zondag staat de teller weer op vier.

IMG_1262

Groetjes Helma

Sokken.

Allereerst een paar goede foto’s van de mystery sokken. Het totaal plaatje.

IMG_1251

Een close-up van de voet.

IMG_1252

En tot slot een foto van de zijkant.

IMG_1253

Verder heb ik inmiddels een sok van het patroon Zarathustra af.

IMG_1256

Ook hier een foto van de zijkant.

IMG_1255

Op naar de tweede sok.

Groetjes Helma