Weer logeren.

Sinds half februari werd er hier niet meer gelogeerd. Ikzelf heb nog wel begin maart een weekend gelogeerd bij de vier kinderen van mijn broer in Bussum, maar sinds dien was het hier erg stil. Vandaag kwam daar verandering in. Sara is de komende dagen hier en dat betekent onder andere spelletjes doen. Eerst pakte we een kopje thee met wat lekkers en toen kon de doos van Catan geopend worden.

IMG_3395

Sara heeft een nieuwe variant die we natuurlijk moeten uitproberen. Al snel ligt het veld er.

IMG_3396

Voor het avondeten hadden we witlofsalade, slavinken, worstjes en aardappelrozetjes. En bij dat laatste vier verschillende sausjes. Voor allemaal een. Mosterd voor Inge, Mayo voor Miems, Ketchup voor Sara en voor mijzelf Madsauce. Het moet niet gekker worden.

IMG_3397

Groetjes Helma

Uitdaging.

Soms lopen de dingen niet zoals je wil, maar ik ga nu weer berichten plaatsen zoals ik de afgelopen jaren gewoon ben geworden.

Een van de onderwerpen die zeker terug zal komen is de nieuwe uitdaging die Wendy Vosters organiseert. Klik hier voor meer info.

In het kort we gaan een medallionquilt zelf ontwerpen. Wendy geeft ons een blok als uitgangspunt en daar gaan wij mee aan de slag. Het eerste blok een four patch. (vier vierkantje) is de basis voor het centrum. Ik heb dit plan gemaakt voor het midden.

uitdaging centrum

Dit zijn de stoffen waar ik mee wil gaan werken. Ik zal hooguit nog een wit/creme toe voegen, maar verder geen andere stoffen. Ik mag van mezelf echter pas beginnen als de sterrenloper klaar is.

IMG_3371

Groetjes Helma.

Testen.

Als de persoon langskomt waar je sokken voor aan het breien bent, is het wel zo handig om even te passen.

Op de eerste foto zie je het niet heel goed, maar ze zijn een flink stuk te lang. Het goede nieuws is dat Frederiek en Liza voorlopig nog groeien, dus uiteindelijk gaan ze passen. Wel betekent het dat ik voor ieder nog een paar ga maken dat wel nu goed zit.

Groetjes Helma