Lekker, lekker, lekker.

Tijdens de midweek werd ik er weer aan herinnerd dat ik in eerdere midweken voor heerlijke pindakaastoffees zorgde. Dit heeft mij aangespoord om het recept dat voorheen makkelijk te vinden was op mijn blog opnieuw te plaatsen. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik een back-up teruggeplaatst. Welliswaar zijn bijna alle berichten nu terug, maar niet alle foto’s zijn juist gekoppeld en verschillende links werken ook niet.

Daarom toch maar het hele recept hier nog een keer.

Pindakaastoffees.

Ingrediënten: 200 gr. caramels(Lonka, vanille), 75 gr. melkchocolade, 1 eetlepel melk, 3 eetlepels pindakaas, 2 1/2 kopje gebroken corn flakes

Ik maak altijd een viervoudig recept, dus de hoeveelheden op de foto’s zijn vier keer het lijstje hierboven.  Lees eerst de extra aanwijzingen. Verder spreekt de fotocollage voor zich.  De pan zet je op een middelgrote pit met het vuur half hoog. Zorg dat je continu roert, anders loop je het risico dat het aanbrandt. Het is de bedoeling dat de chocola en caramel helemaal gesmolten zijn, voordat je de andere ingrediënten toevoegt.  Met de keukenrol dep je overtollig vet op. Snijden kan na enkele uren, als het weer op kamertemperatuur is. Mocht je dat te lang duren, proef dan even met behulp van een theelepeltje.

Groetjes Helma

Eén gedachte over “Lekker, lekker, lekker.”

  1. OMG…. “dodelijk”, maar LEKker…..
    Zal het eens voor/met mijn kleinkinderen proberen…….. Onze oudste kleinzoon (13) is al jaren een gepassioneerde kok.

Reacties zijn gesloten.