De workshop

Vanmorgen werd ik hartelijk ontvangen in de Lapjesgaard. Het was een gecombineerde workshop. Ik en nog twee andere ( helaas ben ik de namen al weer vergeten) maakte een ragtimequilt. En daarnaast waren er vier dames die aan de slag gingen met de snelle driehoeken.  Thuis had ik al de blokken gesneden voor de babyquilt die ik wilde maken. 25 blokken in vijf rijen van vijf blokken. Na een duidelijke instructie, zaten we al snel achter de naaimachine. Tussen de middag werden we verwend met heerlijke broodjes en meer… Daarna weer snel verder. Aan het einde van de dag zat de quilt in elkaar en waren de eerste rij blokken ook al ingeknipt. Eenmaal thuis heb ik er de vaart ingezet. Om zeven uur ging de quilt de wasmachine in om de tekenlijnen eruit te wassen. Na een droogtrommelbehandeling ligt de quilt nog een beetje klam, nu over mijn stoel. Eerst een foto van de voorzijde, dan de achterkant.

Ragtime_005_2 Ragtime_007_2

Ik heb niet van alle resultaten van de andere quiltsters foto’s gemaakt. Gelukkig heb ik wel foto’s van de twee andere ragtimequilts.

Ragtime_001_2

Ragtime_002

Ragtime_003

Dit is een voorbeeld van de snelle driehoeken. Het is een techniek waarbij je in een keer heel veel vierkantjes, bestaand uit twee driehoeken, naai met behulp van een papier, waar op de naailijnen staan aangegeven. Deze vierkantjes zijn dan allemaal even groot en dus makkelijk te verwerken tot de molentjes die je hierboven ziet.

Please use the tranlate button.

Eén gedachte over “De workshop”

  1. Leuk, leuk….
    Ik ben altijd wat benauwd voor het gepluis in de leidingen, maar wij hebben hier “bovenladers” wasmachine. Je moet me dan zien: laat de klep open, dan pompt die niet leeg, en ik verschijn regelmatig ter plekke met een zeef om de pluizen “af te schuimen”. Daarna lekker buiten uitschudden, dan hebben de vogels er ook nog iets aan!

Reacties zijn gesloten.