Ragtime van het Jeugdwerk

De drie meiden die bezig zijn om hun eigen ragtime quilt te maken, hebben al aardig wat vordering gemaakt. Ik heb allereerst zelf de achterkantstof voor de blokken gesneden. Dit zie je op de eerste foto.

Quilten 001 
De meiden hebben daarna steeds blokken gesneden door deze lapjes op de door hen uitgekozen stof te leggen en daarna met behulp van een lineaal netjes even groot te snijden.  Hier zie je de stapels van de blokken die ze tot nog toe gesneden hebben.

Quilten 002 
Quilten 008 

 

Quilten 009 
De volgende keer gaan ze de vulling er tussen strijken en de blokken naaien.

At the Berenclub three girls are making there own ragtime quilt. To make things easier I cut the backgroundfabric for them. With these blocks as guideline they cut the fabric for the front of the quilt them self. Here you can see how far the have come so far. Next week the will iron the batting between the tow layers and sew the blocks together.

Groetjes Helma