Banoffipie met kaneelijs.

Een vriendin vroeg me om het recept van de Banoffipie. Malika, hier komt het.

Ingredixebnten: 2 blikjes gecondenseerde gezoete melk (xe1 397g), 1 pak volkorenbiscuits (300 g), 125 g boter, 4 bananen, 1 eetlepel citroensap, 700 ml slagroom, 1 eetlepel sterke koffie, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 eetlepels yoghurt, 150 g walnoten, boter om in te vetten.

Kook de dichte blikjes melk 2  uur met water en laat ze aflkoelen. Verkruimel de biscuits en vermeng de kruimels met de gesmolten boter tot een stevige koeklaag. Doe het mengsel in een beboterde springvorm van 25 cm en druk stevig aan. Giet de afgekoelde gecarameliseerde melk over het koekmengsel. Snijd de bananen in stukjes en verdeel ze over de karamellaag. Besprenkel de banaan met citroensap.

Klop de slagroom met de koffie en de suiker stijf. Meng de yoghurt erdoorheen. Bedek de bananenlaag met de slagroom en strooi de gehakte walnaat er overheen. Zet de pie koud weg. Serveer een punt van de banoffiepie met een bolletje kaneelijs.

Tips van Theo: Zorg dat de blikjes onder water zitten. Extra koffie toevoegen is niet verkeerd.

Tip van Helma: Vergeet het kaneelijs niet, dat voegt echt iets toe aan de taart!

Garfield-taart 
Groetjes Helma

Please use the translate button.

Eén gedachte over “Banoffipie met kaneelijs.”

  1. Hmmm, die gecaramelliseerde melk heb ik ook wel eens gehad: lekker!!! Ik ga het recept bewaren.

Reacties zijn gesloten.