Tutorial Organizer deel 2

Dit is het tweede deel van de tutorial.

Allereerst nog een kleine toevoeging aan de benodigdheden lijst. Hier ontbreekt nog een stukje vulling op. Ik heb een dubbellaagse rest Stijkbare Hobbs 80/20 gebruikt. Minimale maat hiervan is 55 x 24 cm. Als je geen strijkbare Hobbs heb, is een andere vulling ook prima. Deze kan je eventueel ook laten plakken met spuitlijm of je gebruikt rijgdraden of spelden.

Goed en dan nu aan de slag. Allereerst naaien we de twee setjes stroken aan elkaar in de lengte. Zoals te zien op de foto hier onder.

Tutorial organizer 007 
Draai van beide stroken nu de goede zijde naar buiten.  Stik de bovenrand door van de smalste strook . De vullingmoet je nu tussen de breedste stook te strijken, rijgen of spelden. Als het goed is komt het het dan allemaal zo uit te zien. Ik heb ook de brede strook doorgestikt,  later kwam ik er achter dat dit helemaal niet handig is.

Tutorial organizer 008 
Nu ga je beide stroken in acht gelijke delen verdelen. Ik heb dit op beide stroken gedaan met behulp van spelden. Mocht je het lastig vinden om uit de losse pols recht te naaien. Teken dan naailijnen op de smalle strook.

Het verdelen doe je als volgd. Vouw je strook dubbel en zet daar een speld. Vouw de lap open en vouw nu de strook dubbel naar de speld. Je hebt nu een kwart afgespeld. Als je nogmaals de strook tot de eerste speld dubbbelvouwt heb je een achtste. Als je de eerste en tweede speld op elkaar legt, zit de vouw op drie achtste.  Herhaal dit met de andere helft. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar ik hoop dat de foto veel duidelijk maakt.

Tutorial organizer 009 
Als je beide stroken in achtste heb verdeelt, is het tijd om de spelden bij elkaar te brengen. Let op dat de brede strook zo ligt dat je slechts xe9xe9n laag stof een de vulling vastspeld aan de andere strook. Het klopt dat de ruimte tussen de spelden niet gelijk is. Die ruimte zorgt ervoor dat je zakjes krijgt. Hier een foto waarop een aantal zakjes al gespeld zijn.

Tutorial organizer 010 
Naai nu de stroken aan elkaar waar jij je spelden hebt gezet. Als het goed is moet je zeven naden naaien. Vergeet niet af te hechten aan de bovenzijde van de strook. Dit is het resultaat als de stroken aan elkaar zitten.

Tutorial organizer 011 
 Om de berichten niet ellelang te maken, ga ik zo verder in een nieuw bericht. Even een boodschapje doen en een kopje thee scoren. Daarna schrijf ik verder.

Groetjes Helma

Please use the translate button.