Tutorial Organizer deel 3

En we gaan weer verder. Als de zakjes eraan zitten is het tijd om de cirkel te sluiten. Leg de strook dubbel en naai de naad inclusief de vulling dicht. Zo ziet het eruit als je het hebt gespeld.

Tutorial organizer 012 
Als de naad genaaid is, vouw je die open. Op die manier zorg je ervoor dat je geen rare bobbel krijgt bij de naad. Zorg dat de naad open blijft als je de voering over de vulling trekt.

Tutorial organizer 013 
Het open houde nvan de naad lukt alleen als je de boel hier gelijk vast speld. Op onderstaande foto zie je hoe ik dat heb gedaan.  Naai precies in de naad de voering aan de voorzijde vast. Stik ook de bovenrand door.

Tutorial organizer 014 
Ik heb ook alle stiksels van de zakjes nog een keer genaaid en daarmee de voering op nog zeven plaatsen vastgezet. Dit is niet echt makkelijk en ook niet echt noodzakelijk, maar op die manier verschuift de voering minder makkelijk als je de bodem erin zet. Daarom heb ik het wel gedaan.

Goed, nu is het tijd om de extra ruimte van de zakjes netjes te plooien. Ik maak per zakje twee plooitjes naar buiten. En zet die met een speld vast.

Tutorial organizer 015 
Zet je naaimachine op een grote steek (3,5 4,0 mm) en zet de plooien vast met deze grove steek.

Tutorial organizer 016 
Als je goed kijkt zie je in het onderste randje nu een stiksel zitten. Nu is het nog maar een paar stappen. Die komen in het volgende en laatste deel van deze tutorial.

Groetjes Helma

Please use the translate button.